Kampüsün Kanında Hayat Var kampanyası

Kampüsün Kanında Hayat Var kampanyası -Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, kan bağışı kampanyası düzenleyen BEÜ öğrencilerini ziyaret etti -Akar: -Bu yıl 1 milyon 800 bin ünite kan toplama hedefimiz var (F


ZONGULDAK (A.A) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, 2013 yılında 1 milyon 800 bin ünite kan toplamayı hedeflediklerini söyledi.
     Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) spor salonunda Kampüsün Kanında Hayat Var sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenleyen, geçen yıl bir günde 705 ünite kan toplayarak dikkat çeken öğrencileri ziyaret eden Akar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyenin kan ihtiyacıyla ilgili toplumda gerekli şuuru uyandırmak için çaba harcadıklarını anlattı.
     Toplumun bilinçlenmesinde üniversitelerdeki farkındalık hareketinin çok önemli olduğunu vurgulayan Akar, BEÜ, Türkiyenin kan temini konusunda önemli bir misyon üstlenmiş vaziyette. Geçtiğimiz yıl da burada bir kampanya düzenlediler ve Türkiyede şimdiye kadar vuku bulmamış bir şeyi gerçekleştirdiler. Bir günde toplanan en yüksek miktarda kanı topladılar diye konuştu.
     BEÜ öğrencilerinin Türkiyede kan konusundaki kampanyaların ve yarışın başlangıcını oluşturduğunu dile getiren Akar, kurum ve kuruluşların yeni rekorlar kırmak ve farkındalığı artırmak için rekabet ettiğini bildirdi.
     Milletimizi, sürekli ihtiyaç olan ve inançlarımız doğrultusunda çok büyük sevapları bulunan kan vermeye davet ediyorum diyen Akar, Bu yıl 1 milyon 800 bin ünite kan toplama hedefimiz var. Ondan sonra da 2 milyon ünite kan toplayarak, Türkiyenin ihtiyacının yüzde 100ünün Türk Kızılayı tarafından karşılanmasını planlamaktayız ifadesini kullandı.
    
     -705 üniteyi geçme hedefi-
    
     Kampanyaya kan bağışlayarak destek veren BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ise etkinliğin öncelik verdikleri konulardan biri olduğunu söyledi.
     Üniversitede 2 yılda 6 binin ünitenin üzerinde kan bağışlandığına işaret eden Özer, şunları kaydetti:
     Dileğimiz öğrencilerimizle rekor kırmak değil. Kanın acil ve sürekli ihtiyaç olduğunu Türk toplumuna göstermek ama umut ediyorum ki geçen yıl toplanan 705 ünite kan miktarını geçeceğiz çünkü Kızılay da büyük destek verdi. Geçen yıl 20 sedye ve kısıtlı personelle bu kampanyayı gerçekleştirmiştik. Şu anda sedye sayısı 40a çıktı, sağlık personeli sayısı arttı.
     Bağış oranının da bu çerçevede daha fazla artacağını umut ediyorum.
     Öğrencilerin hazırladığı bez afişe boyayla parmak izini bırakan Akar, kan vermek için sıra bekleyen Somalili öğrencilerle de bir süre sohbet etti.
     Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ve Rektör Özeri ziyaret eden Akar, daha sonra Kızılay şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle basına kapalı toplantı düzenledi.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kampüsün Kanında Hayat Var kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER