Kentsel Dönüşüm Çalıştayı

Kentsel Dönüşüm Çalıştayı -Düzce Valisi Yılmaz: -Üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen kentte 994 orta hasarlı bina duruyor, bu, performansımızın iyi olmadığının açık göstergesidir


DÜZCE (A.A) - Düzce Valisi Adnan Yılmaz, depremlerin üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen kentte 994 orta hasarlı bina bulunduğunu belirterek, Bu, performansımızın iyi olmadığının açık göstergesidir dedi.
     Düzce Üniversitesi (DÜ) konferans salonunda düzenlenen Kentsel Dönüşüm Çalıştayında konuşan Yılmaz, Düzcede orta hasarlı bina sayısının çok fazla olduğunu söyledi.
     Söz konusu depremlerde binaların yüzde 81i, iş yerlerinin ise yüzde 87si hasar gördü diyen Yılmaz, Üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen kentte 994 orta hasarlı bina duruyor, bu, performansımızın iyi olmadığının açık göstergesidir şeklinde konuştu.
     Yılmaz, afet riski taşıyan alanların iyileştirilmesi için çıkarılan kanunun devrim niteliğinde olduğunu vurgulayarak, Toplamda 154 müracaat var. Bu kanunla çirkin yapılaşmalar ortadan kaldırılacak, estetik alanlar yaratılacaktır. Deprem yaşayan bu güzel ilimiz, kentsel dönüşüme her ilden önce Ben varım demeli ifadelerini kullandı.
     DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise kentsel dönüşümün çok amaçlı bir çalışma olduğunu anlattı.
     Temel amaçlarının riskli binaların tespit sürecinde üstlendikleri görevi en iyi şekilde anlatmak, çalışmaları paylaşarak iyi uygulamaların öğrenilmesini sağlamak olduğunu dile getiren Şerifoğlu, çalışmalara kararlılıkla devam ettiklerini söyledi.
     Çalıştayda Kentsel Dönüşüm Uygulamalarında Kocaeli Örneği, Mevcut Binaların Risk Durumu ve Kentsel Dönüşüm Gerçeği, Kentsel Dönüşüm Uygulamalarında Düzce Örneği ve Riskli Yapıların Tercihinde Düzce Örneği balıklı sunumlar yapıldı.
    
     Muhabir: Barış Zengin - Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kentsel Dönüşüm Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER