Kış Geldi... Suriye için bir ekmek,

Kış Geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası -Kampanya kapsamında Yardım Eli Derneği ile SKT Welfare Derneği Suriyeye 10 tam donanımlı ambulans ile 10 tır battaniye gönderdi


HATAY (A.A) - Suriyede yaşanan olaylardan etkilenen Suriyelilere yardım için Türkiyedeki sivil toplum kuruluşlarının başlattığı Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası kapsamında Yardım Eli Derneği ve İngiltere SKT Welfare Derneği tarafından Suriyeye 10 tam donanımlı ambulans ile 10 tır battaniye gönderildiği bildirildi.
     Yardım Eli Derneği Başkanı Sadık Danışman, Reyhanlı Belediyesi önünde yaptığı açıklamada, komşuluk ilişkilerinin yanı sıra Türkiye ile aile bağlarının olduğu Suriyede insanlık dramı yaşandığını söyledi.
     Suriyedeki olaylar nedeniyle sivil halkın vurulduğunu ifade eden Danışman, yaşananlara seyirci kalamadıklarını ve düzenlenen kampanyaya destekte bulunduklarını kaydetti.
     Yardım kapsamında 10 tam donanımlı ambulans ile 10 tır battaniye gönderdiklerini vurgulayan Danışman, desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini belirtti.
     Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi de, Hama, Halep, İdlibde elektrik ve suyun olmadığını söyledi.
     20 araçtan oluşan konvoydaki yardımların, Hatayın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısından Suriyeye gönderildiği öğrenildi.
     Bu arada Suriyeye yardım konvoyunda, İngiltere SKT Welfare Derneğinden kadın ambulans şoförlerinin de yer aldığı dikkat çekti.
     Yardım kuruluşlarının Reyhanlı ilçesinden geçişi sırasında ilçede akrabalarının yanında kalan Suriye vatandaşlarının sevinç yaşadıkları görüldü.
    
     Muhabir: Cem Genco / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye için bir ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER