Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye -Bozüyük İlçe Müftüsü Çakır: Kuran kurslarımız bir aile kavramı içerisinde her kesime yardım ediyor


BİLECİK (A.A) - Bozüyük İlçe Müftülüğü tarafından Kuran kurslarında Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyasında toplanan yardımları Osmaniyedeki mülteci kampına gönderdi.
     Müftü Burhan Çakır, Osmanlı camisi Kuran kursunda düzenlenen programda, Allahın Bütün inananlar kardeştir buyurduğunu belirterek, burada din kardeşi olduğumuzu, din kardeşliğinin de paylaşmaktan geçtiğini, yardım yaparak gösterdiklerini söyledi.
     Suriyedeki savaşlardan dolayı 157 bin 460 kişinin Türkiyede barındığını anımsatan Çakır, şöyle konuştu:
     Bu kardeşlerimizin, kış ayında olduğumuz için pardösüye, kazağa, battaniyeye ve ayakkabıya ihtiyacı var. Diyanet İşleri Başkanlığı Bir ekmek bir battaniye kampanyası başlattı ve Türkiyenin her yerinden Suriyeli kardeşlerimize yardımlar yağıyor. Kuran kurslarımız sadece Kuran ve dini bilgilerin verildiği yerlerin olmadığını, bir fakir varsa ona koşmanın ne olduğunu, bir ihtiyaç sahibi, ruhi bunalım içerisinde olan varsa bunlara koşmanın ne olduğunun öğretildiği yerler. Kuran kurslarımız bir aile kavramı içerisinde bütün her kesime yardım ediyor.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER