Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası -Çorumda 14 sivil toplum örgütünün katılımıyla oluşturulan Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından toplanan gıda, elbise ve ilaçtan oluşan 2 tır dolusu yardım mal


ÇORUM (A.A) - Çorumda 14 sivil toplum örgütünün katılımıyla oluşturulan Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından toplanan gıda, elbise ve ilaçtan oluşan 2 tır dolusu yardım malzemesi, bölge halkına ulaştırılmak üzere Hataya gönderildi.
     Platform tarafından toplanan yardımlar, Gıda Toptancılar Sitesinin arkasında bulunan bir un fabrikasından, ihtiyaç sahibi Suriye halkına uğurlandı.
     Platform sözcüsü İnsani Yardım Vakfı (İHH) Çorum Temsilcisi Selim Özkabakçı, burada yaptığı konuşmada, platform olarak başlattıkları yardım kampanyasına Çorum ve ilçelerinin yanı sıra Amasya ve Samsundan da destek verildiğini söyledi.
     Toplanan yardımların, İHHnın Hatayın Reyhanlı ilçesindeki deposuna ulaştırılacağını ifade eden Özkabakçı, Buradan da Suriye halkına ulaştırılmak üzere sınırdan içeriye geçirilerek, oradaki mağdur ve mazlum insanlara dağıtımı gerçekleştirilecek dedi.
     Daha önce yaptıkları yardımlar kapsamında bölgeye gittiklerini ve yaşananlara şahit olduklarını dile getiren Özkabakçı, şöyle devam etti:
     Allah yardım etsin. Çok sayıda mağdur ve mazlum insan var. Her taraf bombalanmış, yıkıntıların altında çocuklar var. İnsanlar soğuk havada üşüyor. Bu manzarayı Çorumlulara anlattık. Sağ olsun onlar da bizi mahcup etmedi ve gerekli desteği sağladı. O manzara karşısında bir şeyler yapmasaydık, insanlık onurunun yitirileceğini düşündük. Bu kapsamda oluşturduğumuz Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu olarak bir çalışma başlatıp, yardım topladık. Birazdan da bu tırlarımızı uğurlayacağız.
     Özkabakçı, 45. bölge Çorum Eczacılar Odasının da kampanyaya ilaç desteği sağladığını belirterek, Eczacılarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Bölge halkının en büyük ihtiyacı olan cinsten, hiç kullanılmamış 11 koli ilaç yardımı yapan eczacılarımızın bu anlamlı desteğini de bölge halkına ulaştıracağız diye konuştu.
     Özkabakçının konuşmasının ardından dua okundu.
     Daha sonra gıda, elbise, battaniye ve ilaç yüklü tırlar, Hataya uğurlandı.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER