Kış Geldi...Suriye İçin Bir Ekmek Bir

Kış Geldi...Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye kampanyası -Esselame Sınır Kapısı yakınında kurulan çadırlarda kalan yaklaşık 10 bin Suriyeli, kampanya kapsamında sağlanan yardımlarla ayakta duruyor -İHHnın kurduğu mutfakta günde anca


KİLİS (A.A) - Kemal Karagöz / Ahmet Ekinci - Esselame Sınır Kapısı yakınında kurulan çadırlarda kalan yaklaşık 10 bin Suriyeli, Kış Geldi...Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye kampanyası kapsamında sağlanan yardımlarla ayakta duruyor.
     Halepin Azez ilçesine bağlı Esselame Sınır Kapısı yanında kurulan çadırlarda kalan Suriyeliler, çevreden topladıkları odun ve tahta parçalarıyla ısınmaya çalışıyor. Çoğunluğu terlikle dolaşan kimi çocukların ayaklarında çorapları bile yok.
     İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) bölgedeki Suriyelilere yemek ve çadır yardımında bulunuyor. İHHnın kurduğu mutfakta günde ancak bir çeşit yemek verilebilen Suriyelilerin yeni çadırlara da ihtiyacı var.
     İHH Esselame Sınır Kapısı Sorumlusu Serkan Öktem, AA muhabirine yakın zamanda Azez ve çevresinde hava bombardımanı ve şiddetli çatışmalar yaşandığını anımsattı. Özellikle Minnah Havaalanı ve Azezin çevresinde direnişicilerin verdiği mücadeleden dolayı Suriye ordusunun bölgede güçlü silahlar ve bombalar kullandığını ifade eden Öktem, şöyle konuştu:
     Şu anda Esselame Sınır Kapısındaki çadırlarda yaklaşık 8 bin kişiye ulaştık. Tabii bu rakam bizim kayıtlı rakamımız. Fakat misafirlerle beraber bu sayının 10 bin kişiye ulaştığını tahmin ediyoruz. Burada ikinci mutfağımızı da faaliyete geçirdik. Hedefimiz, iki çeşit yemek çıkartmaktı. Ancak buradaki insan sayısının artması nedeniyle bundan vazgeçmek zorunda kalarak, tek yemek çıkartmaya devam ettik. Çünkü 10 bin kişiye yemek yetiştirmek için bu şekilde bir yöntem uygulamak zorundayız. Esselamede durum çok çok vahim.
    
     -Daha çok insan gelebilir-
    
     Öktem, Suriyede bombalama ve çatışmaların devam etmesi halinde Esselame Sınır Kapısına daha çok Suriyelinin geleceğini ifade etti.
     İlerleyen günlerde ne olacağını tahmin edemediklerini dile getiren Öktem, Burada halen çadır ihtiyacımız var. 200 çadır daha sipariş ettirdik. En kısa zamanda bu çadırları kurarak Suriyelilerin barınmalarını sağlayacağız diye konuştu.
     Öktem, Kış Geldi.. Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye kampanyası kapsamında, İstanbuldan Suriyeye gelen yardım tırlarını Halep ve köylerine ulaştırdıklarını ifade etti. Yardımların devamını beklediklerini aktaran Öktem, şöyle devam etti:
     İlerleyen günlerde 15 tır daha gelecek. Önümüzdeki kampanya çerçevesindeki hedeflerimiz köylere kadar ulaşarak insanların ihtiyaçlarını karşılamak. İhtiyaçları karşılamadığımız taktirde yaşanan çatışma ve hava bombardımanından dolayı Esselame kapısına insanlar yığılacak.
     Vakıf olarak Suriyede ve Kiliste bulunan Suriyeli misafirlerimize elimizden geldiği kadarıyla yardım etmeye çalışıyoruz. İnşallah bu kriz en kısa zamanda biter ve bu insanlar evlerine geri dönerler.
     Öktem, Türk halkının Suriyeliler için başlatılan yardım kampanyalarına destek vermesini istedi.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kış Geldi...Suriye İçin Bir Ekmek Bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER