AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan:

AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan: -Halı sektöründe Türkiye, dünyanın en önemli üretici ülkeleri arasında yer alıyor


GAZİANTEP (A.A) - Almanyanın Hannover kentinde gerçekleştirilen Domotex 2013-Dünya Halı ve Yer Döşemeleri Fuarını katılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türkiyenin halı üretiminde lider ülkeler arasında yer aldığını bildirdi.
     Erdoğan, yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük ve en prestijli fuarları arasında yer alan organizasyona Gaziantepten 55, Türkiye genelinden 160 halı firmasının katıldığını belirtti.
     Türkiyenin halı sektöründeki yeri ve öneminin fuarda daha iyi gözlendiğini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:
     Türk markalarına olan talebin artması, ürün kalitesinin atması ve markalaşma sürecinin gelişmesiyle orantılıdır. Gaziantepli ve Türk firmaların sektörel yeniliklere açık olmasıyla birlikte AR-GE çalışmaları, halı üretiminde Türkiyeyi lider ülke konumuna getirmiştir.Halı sektöründe Türkiye, dünyanın en önemli üretici ülkeleri arasında yer alıyor. Türk halı markalarının dünya halı markaları arasındaki rekabet gücü yüksek. Türk halı markaları inovasyon ve AR-GE çalışmalarına ağırlık verirken diğer taraftan da marka bilinirliliğini dünya genelinde attırmak için önemli tanıtım atağına kalkmıştır.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER