Kıvırcık Koyun Irkının Halk Elinde Islahı

Kıvırcık Koyun Irkının Halk Elinde Islahı projesi tanıtıldı


BİLECİK (A.A) - Bilecikte, Kıvırcık Koyun Irkının Halk Elinde Islahı projesi tanıtıldı.
     Bilecik Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği koordinatörlüğünde düzenlenen toplantıya, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alparslan Dankaz, Müdür Yardımcısı Mehmet Kocabaş, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Akın Canpolat, Birlik Başkanı Cemil İnce ve birlik personeli ile koyun ve keçi yetiştiricileri katıldı.
     Dankaz, toplantıda yaptığı konuşmada, projenin çok önemli olduğunu belirterek, hayvanın bütün özellik ve bilgileri göz önünde bulundurularak yapılan yetiştiriciliğin çok daha verimli olacağını söyledi.
     Proje sayesinde daha verimli bir yetiştiricilik anlayışının amaçlandığını dile getiren Dankaz, şöyle konuştu:
     Süt, et veya döl verimi yüksek olan her ırk, her bölgede aynı verimliliği göstermez. Önemli olan yetiştiricilik yapacağımız çevreye iyi adapte olmuş ırkla çalışmaktır. Bundan dolayı bölgeye çok iyi adapte olan kıvırcık ırkına önem gösterilmesi ve yetiştiricilerin gayretiyle projenin sürdürülebilir hale gelmesi gerekir.
     Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonunda görevli Ziraat Mühendisi Emre Alarslan da koyun yetiştiriciliği ve proje hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kıvırcık Koyun Irkının Halk Elinde Islahı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER