Küpesiz büyükbaş hayvan kalmayacak

Küpesiz büyükbaş hayvan kalmayacak -Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü büyükbaş hayvan yetiştiricilerine kulak küpesiz hayvanlarını küpeletmeleri uyarısında bulundu


KONYA (A.A) - Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin her yaştaki kulak küpesiz büyükbaş hayvanlarını 2 Haziran Cumartesi gününe kadar küpeleterek, kayıt altına aldırmaları uyarısı yaptı.
     İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2 Haziran Cumartesi gününden sonra büyükbaş hayvanlara kulak küpesi takma işlemi doğumundan itibaren en geç 20 gün içinde uygulanacak ve Türk Veteriner Veri Tabanına (TÜRKVET) kayıt edilecektir. 20 günden büyük hayvanlara ise idari para cezası uygulandıktan sonra küpeleme ve kayıt işlemi yapılabilecektir denildi.
     Hayvanların küpeleme, kayıt ve alış-satış işlemlerin 7 gün içerisinde il ve ilçe müdürlüklerine yapılmadığı, işletmelere belgesiz hayvan nakillerinin yapıldığının tespiti halinde, hayvan sahiplerine idari para cezası yaptırımının uygulanacağı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Yetiştiricilerin mağdur olmamaları için, her yaştaki kulak küpesiz hayvanların belirtilen tarihten itibaren il müdürlüğümüzle sözleşme imzalayan Veteriner Hekimler Odası ve serbest veteriner hekimlere küpeleterek kayıt altına aldırmaları, küpesiz, veteriner sağlık raporsuz ve pasaportsuz hayvan satın almamaları gerekmektedir. Hayvan sahipleri işletmelerinde bulunan hayvanlarını TÜRKVET kayıt sisteminde güncellemeleri gerekmektedir. Yapılan denetimlerde işletmelerin güncel olmadığı tespit edilen yetiştiricilere 5996 sayılı Kanun çerçevesinde idari para cezası uygulanacaktır.
     (MUH-KYR)
<< Önceki Haber Küpesiz büyükbaş hayvan kalmayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER