Lale Çılgınlığının dünya prömiyeri yapıldı

Lale Çılgınlığının dünya prömiyeri yapıldı -Antalya Devlet Opera ve Balesi, Lale Çılgınlığının dünya prömiyerini gerçekleştirdi


ANTALYA (A.A) - Antalya Devlet Opera ve Balesi, Lale Çılgınlığının dünya prömiyerini gerçekleştirdi.
     Dünyada ilk kez sahnelenen Lale Çılgınlığının gösterimine KKTC Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Danışmanı Derviş Beyitin yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.
     Müzikleri Ali Hocaya, librettosu ise Şefik Kahramankaptana ait oyun, ismini Hollandanın Altın çağında lale soğanlarının fiyatlarının aniden yükselip çöküşe geçtiği bir dönemden alır. Lale Çılgınlığı eserinin rejisörlüğünü ise ünlü tiyatrocu Murat Atak yaptı.
     Orkestrayı şef Hakan Kalkanın yönettiği eserde koro şefliğini Mahir Seyrek yaptı. Eserde dekor Çağda Çitkaya, kostüm Nursun Ünlü, koreografi Mehmet Sipahi ışık Fuat Gök imzasını taşıyor.
     Prömiyerde Barış Yanç Fink Van Broot, Burcu Bükem Kuru Lotte karakterleriyle sahne aldı. Gülendamı Ebru Kaptan, Sadrazam Damat Paşayı Şafak Güç, Jan den Boyl karakterini ise Bora Baran canlandırdı. Ayrıca eserde Esra Arslantürk Emma, Fatih Şanal Hook, Özhan Gümüş Tom, Ümit Burak Tekinay Bart, Onur Alparslan, Zafer İşgören, Ercan Uğur ve Ferdi Uslu Dört Kayıkçı, Tükel Acar ve Emel Öziş İstanbullu Çift, Murat Özbek Zaptiye Başı, Metin Yakar Muhbir ve Semiha Karadeniz Kalfa karakteriyle sahnede yer aldı.
     Eser, 5 Şubat Salı günü saat 20.00de Haşim İşcan Kültür Merkezinde tekrar sahnelenecek.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Lale Çılgınlığının dünya prömiyeri yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER