Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı

Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı ile mesleklerinin tanıtımı konferansı -Konferansa, Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Kızıltepe konuşmacı olarak katıldı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ), Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı ile mesleklerinin tanıtımı konulu konferans düzenlendi.
     ESOGÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre, ESOGÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Kariyer Merkezinin Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonunda düzenlediği konferansa, Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Fatih Kızıltepe konuşmacı olarak katıldı.
     Kızıltepe, Maliye Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatları ile teşkilatlar içinde yer alan birimler hakkında bilgi verdi.
     Bakanlık bünyesinde bulunan müfettişlik ve uzmanlık gibi meslekler ve bu mesleklere giriş yolları hakkında da öğrencileri bilgilendiren Kızıltepe, Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) 2005 yılında vergi toplamada daha esnek, hızlı çalışan ve yarı özerk bir yapıya duyulan ihtiyaç nedeniyle ortaya çıktığını söyledi.
     GİBin gelir politikalarını adalet ve tarafsızlık ilkelerine uygun olarak uygulama işlevini yerine getirdiğini anlatan Kızıltepe, konferans sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER