Mesleki Yönlendirme, Tanıtım ve Rehberlik

Mesleki Yönlendirme, Tanıtım ve Rehberlik Hizmetlerinin İncelenmesi projesi -Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesince yürütülen proje kapsamında Belçikaya giden heyet, Brüksel Hükümeti Devlet Bakanı Kırı ziyaret etti (Fotoğra


KÜTAHYA (A.A) - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Kütahya Şubesince yürütülen Avrupa Birliği (AB) hibe destekli proje kapsamında Belçikaya giden heyet, Brüksel Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kırı makamında ziyaret etti.
     Sendikanın Şube Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesindeki Mesleki Yönlendirme, Tanıtım ve Rehberlik Hizmetlerinin İncelenmesi projesinde yer alan 20 kişilik heyet, AB Eğitim Fonundan sağlanan 30 bin 660 avro hibeyle Belçika ve Almanyada incelemelerde bulunmak üzere yurt dışına çıktı.
     Heyet, mesleki eğitimin niteliğinin artırılmasına katkı sağlanması amacıyla yürütülen proje için gittikleri Belçikada, Brüksel Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır ile makamında görüştü.
     Belçikanın eğitim sistemi hakkında bilgiler edinmek ve buradaki sistemi Türkiyedeki sistemle karşılaştırmak için geldiklerini belirten Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Sekreteri Ömer Karakayalı, Kıra, Türkiyedeki eğitim sistemini anlattı.
     Kır da Belçikaya gelen hiçbir göçmen topluluğunun ülkesine dönmediğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Avrupadaki Türk toplumları, Türkiyeye dönmeyecek. Sadece turist olarak yaz tatillerinde memleketine gidecekler ve eski akrabalarını görecekler. Bu söylediğimi sadece bu gün için değil, bir yüzyıl için düşünmek lazım. Bu da şunu gösteriyor; göçmen topluluklarının yarınlarının daha iyi hazırlanması lazım. Yavaş yavaş bu bağları yitirmeden, bu gerçekleri yaşamamız lazım. Şimdi işin en kötüsü şu olabilir; kendi ana vatanına veya kendi memleketine ilginin bitmesi. Bunu kesinlikle yaşamamak lazım. Bu yüzden sizin buralara gelmeniz ve bizleri ziyaret etmeniz güzel ve bizler açısından çok önemli şeyler. Bu şekilde en azından sizler bizleri, bizlerin de sizleri anlama fırsatları oluyor.
     Türkiyede eğitim alanında ciddi reformlar yapıldığına dikkati çeken Kır, Bunun ne kadar iyi olduğu hakkında kesin bilgim yok. Çünkü bazı kesimler bunu savunuyor, bazıları ise bu reformları endişeli bir şekilde izah ediyor dedi.
     Karakayalı, ziyaretin sonunda Kıra, Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi adına teşekkür ederek, porselen fincan takımı hediye etti.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Mesleki Yönlendirme, Tanıtım ve Rehberlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER