Minnoş 8 bin 500 liradan alıcısını

Minnoş 8 bin 500 liradan alıcısını bekliyor -Erzurumda kurulan canlı hayvan pazarında 815 kiloluk Minnoş adlı boğa için 8 bin 500 lira fiyat biçildi


ERZURUM (A.A) - Erzurumda kurulan canlı hayvan pazarında satışa sunulan 815 kilo ağırlığındaki Minnoş adlı boğa için 8 bin 500 bin lira fiyat biçildi.
     Kombine semtinde kurulan canlı hayvan pazarında Kurban Bayramına sayılı günler kala hareketlilik yaşanıyor. Erzurum ve çevre illerden çok sayıda kurbanlığın getirildiği hayvan pazarında, dev boğalar dikkati çekiyor. 815 kilo ağırlığındaki Minnoş adlı boğada pazarın gözde kurbanlıkları arasında yer alıyor.
     Karayazı ilçesinden getirilen Minnoşun sahibi Feyzullah Gelmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 815 kilo ağırlığındaki boğasını pazarda satışa çıkardığını söyledi. Alıcıların fiyatı fazla bulduğunu anlatan Gelmez, Minnoş için 8 bin 500 lira istiyoruz. 8 bin liraya da satabiliriz. Bu yıl satışlardan pek memnun değiliz. Şimdiye kadar 4-5 tane kurbanlık tosun sattık. Ama bunlar bize pek bir şey kazandırmadı dedi.
     Gelmez, hayvan pazarında kaldığı her gece için kurbanlık başına 20 lira zincir parası ödediğini belirterek, Otel parası da 25 lira veriyoruz. Bir torba yem 50 lira. Bu yıl satışlar geçen yıla oranla biraz daha düşük diye konuştu.
     Kurbanlık satmak için Aşkale ilçesinden gelen Ahmet Korkmaz da boğasını 8 bin liradan satışa çıkardığını söyledi. Kurbanlığın fiyatını soranların sayısının çok olduğunu belirten Korkmaz, Bizim kurbanlık 800 kilo gelir. Diğer hayvanlarım ufak. Onların fiyatları da 4 bin-4 bin 500 lira arasında değişiyor. Geçen yıla göre fiyatlar bu yıl düşük. Geçen yıl bundan çok sattık. Bizim tosun 3 yaşında. Kurbanlıklarımızı satana kadar buradayız dedi.
     Bu arada pazarda besicilerle vatandaşlar arasında kurbanlıklar için sıkı pazarlıklar yaşandığı görüldü.
     Pazar çevresinde tezgah açan bıçakçılarda bıçak satışı yaptı.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Minnoş 8 bin 500 liradan alıcısını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER