Müze, Kütüphane ve Arşivlerin Hayat Boyu

Müze, Kütüphane ve Arşivlerin Hayat Boyu Öğrenmeye Katkısı konulu toplantı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, Müze, Kütüphane ve Arşivlerin Hayat Boyu Öğrenmeye Katkısı konulu projenin çalışma toplantısı yapıldı.
     Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Müdürlüğünün Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programlarından Leonardo Da Vinci kapsamında Trakya Üniversitesiyle birlikte yürüttüğü projenin toplantısına, projenin çalışma toplantısı Gaziantepte yapıldı.
     İtalya, Fransa, Polonya, Portekiz, Letonya ve Litvanya ile Trakya Üniversitesi Sağlık Müzesi ortaklığında yürütülen proje kapsamında yapılan toplantıya Portekiz, İtalya ve Fransanın, Suriyede devam eden iç savaşın Gaziantepe sıçramasından korktukları için katılmadıkları belirtildi.
     4 gün süren toplantıda müze, kütüphane ve arşivlerin hayat boyu öğrenmeye katkısının tartışıldığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Proje kapsamında ilimizdeki kütüphane ve müzeler gezilirken, örnek uygulamaların tartışılıp yaygınlaştırılması, her yaştan insanın bu yerlere gelmelerini artıracak ve sıklaştıracak etkinliklerin belirlenmesi konulu çalışmalar yapıldı. Proje uzmanlarından oluşan heyet, Millî Eğitim Müdürü Ekrem Serini makamında ziyaret ederek, iyi dileklerde bulundu.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Müze, Kütüphane ve Arşivlerin Hayat Boyu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER