Nemruttan Nemruta Tarihi Yolculuk projesi

Nemruttan Nemruta Tarihi Yolculuk projesi


BİTLİS (A.A) - Batman Kadın Girişimciler Derneği tarafından hazırlanan Nemruttan Nemruta Tarihi Yolculuk projesi kapsamında Bitlise gelen grup Tatvanı gezdi.
     İlçede ilk olarak İşletme Mahallesindeki Sahil Parkına giden grup, burada vatandaşlarla bir araya geldi ve ülkelerine ait dans gösterileri sundu.
     Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Batman Kadın Girişimciler Derneğinin hazırladığı projeyle Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Bitlis ve Muş illerinin tanıtımının yapıldığını söyledi.
     Işıkgör, şöyle konuştu:
     Avrupada seçkin destinasyonlardan olan Nemrut Krater Gölünün de böyle bir etkinlik içinde yer alması bizi mutlu etti. Adıyaman Nemrut ile Bitlis Nemrutu insanlar isim benzerliğinden karıştırıyor. Adıyamandaki Nemrutta heykeller var. Bizde de 26 tane tescilli, deve ve insan figürlü anıtsal yapı var. Amaç tanıtım yapmak. Bu girişimlerinden dolayı, genç girişimci dernek üyelerini ve dernek başkanını kutluyorum.
     Gruptaki Jose Antonio ise, Tatvana ikinci kez geldiğini ve ilçede çok eğlendiğini söyledi.
     Antonio, Adıyamandaki Nemruta gitmek çok güzeldi. Fakat yol çok tehlikeliydi. Orada korktum ve gözümü kapattım. Şu an Tatvanın Van Gölü sahilindeyiz ardından buradaki Nemruta gideceğiz. Birçok insanla tanışmak çok güzeldi dedi.
     Grup, daha sonra Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen yemekli programa katıldı.
     Programa Bitlis Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Nemruttan Nemruta Tarihi Yolculuk projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER