Olimpik Gün Koşusu ve Yürüyüşü

Olimpik Gün Koşusu ve Yürüyüşü -Spor Genel Müdür Yardımcısı Kocatepe: Bugüne kadar Olimpiyatlarda en fazla madalyayı 1948 yılında Londrada kazanmıştık. Rekor katılımla gittiğimiz 2012 Londra Olimpiyatlarında, bu başarımızı re


BURSA (A.A) - Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Türkiyenin bugüne kadar olimpiyatlarda en fazla madalyayı, 1948 yılında 12 madalyayla Londrada kazandığını belirterek, Rekor katılımla gittiğimiz 2012 Londra Olimpiyatlarında, bu başarımızı rekor sayıda madalyayla perçinlemek istiyoruz dedi.
     Gençlik ve Spor Bakanlğı ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen Olimpik Gün Koşusu ve Yürüyüşünün Bursa Kültürparkta düzenlenen ayağına katılan Kocatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyatlara aday ülkenin halkı, sporcuları ve yöneticileri olarak bugünle gurur duyulması gerektiğini söyledi.
     Türkiyenin spora verdiği önem ve olimpiyat ruhuna ne kadar güçlü bir biçimde sahip çıkıldığını göstermek adına önemli bir etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten Kocatepe, Türkiyenin spor potansiyeli her geçen gün artıyor. Şu anda, 2012 Londra Olimpiyatlarına katılma hakkı elde eden 88 sporcumuz var. Fakat ben bu sayının basketbol elemeleri sonunda 100ü geçeceğine inanıyorum. Bugüne kadar olimpiyatlarda en fazla madalyayı 1948 yılında 12 madalyayla, Londrada kazanmıştık. Rekor katılımla gittiğimiz 2012 Londra Olimpiyatlarında bu başarımızı rekor sayıda madalyayla perçinlemek istiyoruz diye konuştu.
    
     -Akdeniz Oyunları-
    
     Mehmet Kocatepe, gelecek yıl Mersinde yapılacak Akdeniz Oyunları için, 4-5 yılda yapılması gereken tesisleri 1-2 yılda yetiştirmeye çalıştıklarını bildirdi.
     Mersindeki tesislerde yoğun bir çalışmanın sürdüğüne işaret eden Koceatepe, Artık herkes bu konudaki becerimizi bildiği için, tesislerimiz oyunlara kadar bitirilecek. Ayrıca şunu söylemek isterim ki Akdeniz Oyunlarında Türkiye bir markadır. Hedefimiz, Akdeniz Oyunlarında şampiyonluk olmamalı. Hedefimiz dünya şampiyonaları ve olimpiyatlar olmalı. Akdeniz Oyunları antrenman niteliğindedir dedi.
     Öte yandan, Olimpik Gün Koşusu ve Yürüyüşü farklı dallarda faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin sporcu ve yakınları, engelli dernekleri, öğrenciler ile amatör liglerde görev yapan hakemlerin katılımıyla yapıldı. Kültürparkın Bursa Atatürk Stadı tarafındaki girişinde başlayan etkinlik, park içindeki yürüyüş parkurunun geçilmesiyle başladığı noktada son buldu.
    
     Muhabir: Metin Aktaş / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Olimpik Gün Koşusu ve Yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER