Osmanlı Döneminde Mudanya İskelesi ve Gümrüğü

Osmanlı Döneminde Mudanya İskelesi ve Gümrüğü kitabı tanıtıldı


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesince bastırılan ve Doç. Dr. Cafer Çiftçi tarafından hazırlanan Osmanlı Döneminde Mudanya İskelesi ve Gümrüğü kitabı tanıtıldı.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya İskelesinde düzenlenen kitap tanıtım toplantısında, kültürel çalışmalara ağırlık verdiklerini ve bu kapsamda eserler ortaya koymaya devam ettiklerini bildirdi.
     Kaynak eserleri, gelecek nesillere bilgi, belge ve dokümanlar kaybolmadan ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Altepe, Tarihi ilçemiz Mudanyanın tarihte diğer şehirlerle bağlantısının nasıl olduğunun, buraya nasıl ulaşıldığının tüm belge ve dokümanlarıyla toplandığı düzenli bir kaynak eser olan Osmanlı Döneminde Mudanya İskelesi ve Gümrüğü kitabı, tüm Mudanyalı, Bursalı vatandaşların elinde olması gereken bir eser. Bu kitabın hazırlanmasında emeği geçen yazarı Doç. Dr. Caner Çiftçi ile ona destek veren hocalarımıza teşekkür ederim dedi.
     Doç. Dr. Çiftçi de şimdi kayıkla İstanbula gidilmeye çalışılsa eski dönemlerde Mudanyadaki insanların zor koşullarda yolculuk yaptığının daha kolay anlaşılabileceğini dile getirerek, kitabın kapağında fotoğrafı yer alan Mudanya İskelesi binasında kitabın tanıtılmasının büyük tesadüf olduğunu anlattı.
     Osmanlı arşivlerinden 182 resmi belge bulunan kitabın 537 sayfadan oluştuğunu ifade eden Doç. Dr. Çiftçi, eserin yaklaşık 2,5 yılda hazırlandığını sözlerine ekledi.
     Toplantıya, Kosova Yerel Yönetimler Bakan Yardımcısı Rifat Krasniç ile Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk, Belediye Başkanı Hasan Aktürk, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kahraman, Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu ve akademisyenler katıldı.
    
     Muhabir: Ömer Bilik
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Osmanlı Döneminde Mudanya İskelesi ve Gümrüğü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER