Özür Dileriz Projesi

Özür Dileriz Projesi -Fatih Devlet Hastanesi önderliğinde gerçekleştirilen projenin açılış töreni yapıldı


TRABZON (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteği, Trabzon Valiliği koordinasyonu ve Fatih Devlet Hastanesi önderliğinde gerçekleştirilen Özür Dileriz projesinin açılış töreni yapıldı.
     Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Vali Recep Kızılcık, Proje Koordinatörü Dr. Hakan Usta ve çok sayıda davetli katıldı.
     Kızılcık, bu projenin engelli vatandaşlara yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla oluşturulduğunu belirterek, Her şey ilk adımla başlar. Bir olarak dünyaya geliriz, sonra aile oluruz, daha sonra çocuklarımız, torunlarımız, mahallemiz, toplumumuz, ülkemiz ve insanlık için bir şeyler yapmaya çalışırız. Bu düşünce ile Dr. Hakan Usta ve arkadaşları toplumumuzun dezavantajlı konumdaki insanlarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldiler ve onlara sevgiyle yaklaşmamız için bu konuda bir proje hazırladılar dedi.
     Yapılan projenin, toplumsal barışın sağlanmasına ve insan sevgisinin oluşmasına katkısı olacağını ifade eden Kızılcık, Projede emeği geçenleri tebrik ediyorum. Onlar zor olanı seçtiler. 38 mahallemizde toplantılar düzenleyerek toplumumuza özürlülüğün aslında bir özür olmadığını, hayatın bir parçası olduğunu anlatacaklar. Ulvi bir davayı yani bir insanın mutlu olmasını temin etmek için böyle zor bir görevi seçtikleri için kendilerini kutluyorum diye konuştu.
     Usta ise projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Bir mücadelenin başlangıç noktasındayız. Projemiz ile nasıl bir yere varacağımızın heyecanını yaşıyoruz. Proje eğitimimiz ile anlamlı çalışmalar oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 38 mahallede belirlenen engellilerimize yönelik eğitimler vereceğiz. Onların topluma kazandırılmasına ön ayak olacağız. Engellilerin sorunlarına karşı farkındalık oluşturmak istiyoruz.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Özür Dileriz Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER