Ritmini Konuştur; Almanya ve Türkiyede Yaşam

Ritmini Konuştur; Almanya ve Türkiyede Yaşam Ritmi Projesi -AKÜ Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Alman Hamm KUBUS Kültür ve Gençlik Merkezinin ortaklığını yaptığı proje, AB Gençlik Projesi olarak kabul edildi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyon Kocatepe Üniversetise (AKÜ) ile Almanyanın Hamm Büyükşehir Belediyesi KUBUS Kültür ve Gençlik Merkezinin ortaklığını yürüttüğü Ritmini Konuştur; Almanya ve Türkiyede Yaşam Ritmi Projesi Avrupa Birliği (AB) Gençlik Projesi olarak kabul edildi.
     AKÜden yapılan açıklamaya göre, Afyonkarahisar ve Almanyanın Hamm belediyeleri arasındaki kardeş şehir ve iş birliği çerçevesinde, Hamm KUBUS Kültür ve Gençlik Merkezi ile AKÜ Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi ortak proje geliştirdi.
     Ritmini Konuştur; Almanya ve Türkiyede Yaşam Ritmi adlı proje, Hamm KUBUS Kültür ve Gençlik Merkezinin başvurusu üzerine değerlendirmeye alınarak, AB Gençlik Projesi olarak kabul edildi.
     Projenin, değişik kültürlerdeki insan hayatının farklı evreleri olan çocukluk, gençlik, yetişkinlik, çalışma hayatı ve yaşlılık dönemlerini, beden perküsyonu ile canlandırılmayı ve vücudu bir enstrümana dönüştürerek, enstrüman yerine vücudu çalmayı içerdiği bildirildi.
     AKÜden 12 öğrenci, 3 öğretim elemanı, KUBUStan ise 12 öğrenci, 2 yöneticinin yer alacağı proje kapsamında, iki grubun kendi ülkelerindeki yaşam evrelerini müzik eşliğinde hazırlayacakları, daha sonra iki kültür arasındaki farklılıkları karşılaştırarak ortak bir gösteri hazırlanacakları bildirildi.
     Projenin hazırlığının 29-31 Ağustos, çalışmaların ise 14-22 Ekim tarihlerinde yapılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Ritmini Konuştur; Almanya ve Türkiyede Yaşam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER