Rousseau ve Türkiye

Rousseau ve Türkiye-Düşler ve Kuramlar Sergisi açıldı -Fransız yazar ve filozof Jean-Jacques Rousseaunun el yazması eserleri ile Osmanlı üzerine kaleme aldığı izlenim ve analizlerinden oluşan sergi, Notre Dame de Sion Fransız Li


İSTANBUL (A.A) - Fransız yazar ve filozof Jean-Jacques Rousseaunun el yazması eserleri ile Osmanlı üzerine kaleme aldığı izlenim ve analizlerinden oluşan, Rousseau ve Türkiye-Düşler ve Kuramlar Sergisi, Notre Dame de Sion Fransız Lisesinde açıldı.
     Konuya ilişkin yapılan açıklamada, lisenin La Galerie salonunda açılan serginin, Rousseaunun 300. doğum yılı nedeniyle düzenlediği belirtildi.
     Serginin, İsviçre İstanbul Başkonsolosu Monika Schumtz Kırgözün himayesinde açıldığı kaydedilen açıklamada, serginin küratörlüğünün, etkinlik koordinatörü ve Rousseau Uzmanı Martin Stern ile Avrupa Jean-Jacques Rousseau Kurulu Başkanı Remy Hildebrand tarafından yapıldığı dile getirildi.
     Açıklamada, sergide, aralarında Rousseaunun el yazmalarının da bulunduğu eserler ile Osmanlı Sarayında saatçi olarak görev yapan ve Galatada yaşayan babasından dinlediklerinin yanı sıra kendi yaptığı araştırmalar doğrultusunda kaleme aldığı Osmanlı üzerine izlenim ve analizlere de yer verildiği ifade edildi.
     Serginin, Eğitim ve Aydınlanmalar, Zafer ve Düş Kırıklıkları ile Bir Alim ve Bir Pedagog Olarak Rousseau adlı 3 bölümden oluştuğu belirtilen açıklamada, sanat severlerin 2 Hazirana kadar sergiyi gezebileceği belirtildi.
     (FLZ-MRT-KAF)
<< Önceki Haber Rousseau ve Türkiye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER