Rüzgarlara yön veremiyorsak, yelkeni değiştirmeliyiz

Rüzgarlara yön veremiyorsak, yelkeni değiştirmeliyiz -UHKİB Başkan Yardımcısı Özer: -Eğer dünyadaki krizleri yönetemiyorsak, para politikalarını değiştiremiyorsak; şirket içinde iyileşme yapmamız gerekiyor


BURSA (A.A) - Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) Başkan Yardımcısı Mehmet Arif Özer, Eğer dünyadaki krizleri yönetemiyorsak, para politikalarını değiştiremiyorsak; şirket içinde iyileşme yapmamız gerekiyor dedi.
     Özer, UHKİBdeki Verimlilik Artırma ve Ölçme Teknikleri eğitiminde yaptığı açıklamada, değişen dünyada verimliliğin önemine vurgu yaptı.
     Dünyadaki sanayi üretiminin 1980den sonra büyük bir değişim ve dönüşüm içine girdiğini belirten Özer, Dünya, 1980 sonrasında bilginin daha hızlı ulaşılabildiği, üretimin, ucuz işçiliğin olduğu ülkelere kaydığı bir dünyaya dönüştü. Dünya bir köy haline geldi. Bu değişime ayak uydurabilmek, ayakta kalabilmek için inovasyon ve Ar-Ge yatırımlarına büyük önem vermemiz, verimliliği de maksimize etmemiz büyük önem taşıyor. Bir şey ölçülemezse, yönetilmesi ve iyileştirilmesi mümkün değil. Verimlilik kavramının temelinde ölçüm yatıyor. Yürüttüğünüz işi ve süreci mutlaka ölçebilmeniz lazım diye konuştu.
     Özer, Türkiyedeki para politikaları ile Avrupada yaşanan ekonomik krizin bütün sektörleri zorladığını dile getirerek, Eğer dünyadaki krizleri yönetemiyorsak, para politikalarını değiştiremiyorsak; şirket içinde iyileşme yapmamız gerekiyor. İşletmelerimizde verimli çalışmak zorundayız. Çalışan insanların konu ile ilgili bilinçli olmasını sağlamalıyız. Eğer rüzgarlara yön veremiyorsak, yelkeni değiştirmek zorundayız ifadelerini kullandı.
     Konuşmanın ardından da MESS Eğitim Vakfı İş Etüdü Uzmanı Endüstri Mühendisi Mustafa Gencer, verimlilik kavramı ve hesaplanması, teknik ve davranışsal yaklaşımlar yoluyla verimlilik artırma teknikleri ve yalın üretim hakkında bilgiler verdi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Rüzgarlara yön veremiyorsak, yelkeni değiştirmeliyiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER