Ankara Sivas Dernekler Federasyonu Genel Kurulu

Ankara Sivas Dernekler Federasyonu Genel Kurulu -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -Suşehri-Zara arasındaki tünellerin yapımına başlıyoruz -Hizmetler bir şekilde yapılıyor, ama önemli olan kardeşlik, birlik ve


ANKARA (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Suşehri-Zara arasındaki tünellerin yapımına başlama kararı aldıklarını bildirdi.
     Bakan Yıldırım, Ankara Sivas Dernekleri Federasyonunun 4. Olağan Gelen Kurulunda yaptığı konuşmada, kendisinin de Sivas doğumlu olduğunu söyledi. Sivas ile Erzincanın ortak kültüre, ortak tarihe ve değerlere sahip, Anadolunun güzide iki kenti olduğunu belirten Yıldırım, Sivas Anadolu tarihinde çok önemli bir ilimiz. Anadolu kültürünün, bağımsızlığının teminatı olmuş bir şehir dedi.
     Sivasın, tarihi İpek Yolunun en önemli kavşaklarından biri ve Türk-İslam sentezinin sembol şehirlerinden olduğunu vurgulayan Bakan Yıldırım, Milli Mücadele kararının da Sivasta verildiğini ifade etti. Ulu Önder Atatürk ve arkadaşlarının tam 108 gün boyunca İstiklal Mücadelesinin planlarını Sivasta yaptığını hatırlatan Yıldırım, İstiklal Mücadelesinin başarıya ulaşmasında en büyük katkının Sivasta verildiğini kaydetti.
     Derneklerin önemine de değinen Yıldırım, derneklerin özellikle memleketinden ayrılmış insanların, birbirleriyle iletişim kurmalarında önemli bir rol oynadığını söyledi.
     Göreve geldikleri günden bu yana insanları birleştirmek için yol yaptıklarını anlatan Yıldırım, Sivasın da yollarının yapıldığını, ihtiyaçlarının karşılanmaya başladığını belirtti. Ulaşamadığın yer senin değildir sözünü prensip edinerek, ülkenin her yanında yol yapmaya devam ettiklerini ifade eden Yıldırım, son 10 yılda 16 bin 250 kilometre bölünmüş yol yaparak bölünmüş yol ağını 22 bin 350 kilometreye çıkardıklarını belirtti.
     Sivasta bölünmüş yol ağı 24 kilometre iken, ilave 690 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını ve Sivastaki bölünmüş yol ağını 714 kilometreye çıkardıklarını anlatan Yıldırım, Suşehri-Zara arasındaki tünellerin yapımına başlama kararı aldıklarını bildirdi.
     Sivasa yapımına başlanan Yüksek Hızlı Tren Hattına da değinen Yıldırım, YHT hattı hizmete girdikten sonra trenle 21 saat olan İstanbul-Sivas arası seyahat süresinin 5,5 saate ineceğini ifade etti.
     Bakan Yıldırım, hizmetleri yurdun her tarafına götürdüklerini belirterek, Hizmetler bir şekilde yapılıyor, ama önemli olan kardeşlik, birlik ve beraberliktir. Ortak yanlarımızı, birlikteliğimizi ön plana çıkartarak, kardeşliğimizi daha da geliştirmeliyiz ve ülkemizi Ulu Önder Atatürkün bize gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmalıyız diye konuştu.
     Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de Sivasın beklediği kadar yatırımı alamadığını öne sürdü. Büyükşehir Yasası gündeme geldiği zaman, yasanını Türkiyenin birlik ve beraberliğine vurulacak büyük bir darbe olacağını söylediğini belirten Destici, Sivasın büyükşehir olmayı hak eden illerin başında yer aldığını söyledi.
    
     Muhabir: Tamer Toğanaş
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Ankara Sivas Dernekler Federasyonu Genel Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER