Şehitlik, Gazilik ve Çanakkale Gerçeği konferansı

Şehitlik, Gazilik ve Çanakkale Gerçeği konferansı


BARTIN (A.A) - Çanakkale zaferinin 98. Yıl dönümü nedeniyle Şehitlik Gazilik ve Çanakkale Gerçeği konulu konferans düzenlendi.
     Bartın İl Müftülüğünce belediye sosyal tesislerinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan tarihçi-yazar Mustafa Turan, Çanakkalenin ne olduğunu Türk milletinin öğrenip, gelecek nesillere aktarmasının bir şeref borcu olduğunu söyledi.
     Dünya tarihinde Çanakkale zaferi gibi bir zaferin olmadığının altını çizen Turan, şunları kaydetti:
     Türk milletinin hafızasında ve gönlünde Çanakkale zaferi abideleşmiş, efsaneleşmiştir. Yaşımdan daha fazla Çanakkaleye gittiğimi söyleyebilirim. Çanakkaleden her dönüşümde kalbimde bir burukluk, kırgınlık olduğunu hissetmişimdir. Çanakkaleye her gittiğimde çocuklarımızı, gençlerimizi, nesillerimizi gördüm. Adeta Kapadokyayı gezer gibi, avare avare neredeyse 3 bin şehidimizin kefensiz yattığı Gelibolu yarım adasında kızlı erkekli kıkırdaşarak dolaştıklarını gördüm. Hatta daha ileri gidip Çanakkale Şehitleri Abidesine aşk sloganları yazanları gördüm. Eğer bir Türk genci bunu yapabiliyorsa ya gaflet, dalalet veya hıyanetten yapıyordur ya da cehaletten yapıyordur. Birinci alternatifi düşünmek bile istemiyorum. Cehaletten yapıyor olmalılar. Maalesef biz tarihçiler olarak Çanakkalenin ne olduğunu, Çanakkalenin manasını, yüksek ruhunu çocuklarımıza, nesillerimize anlatamamışız.
     Etkinliğe Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Şehitlik, Gazilik ve Çanakkale Gerçeği konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER