Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu

Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu -CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Özellikle sendika ve kamu çalışanlarının böyle bir talebi var. CHP olarak yasayı Anayasaya Mahkemesine götüreceğiz


KOCAELİ (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yürürlüğe giren Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununa ilişkin, Özellikle sendika ve kamu çalışanlarının böyle bir talebi var. CHP olarak yasayı Anayasaya Mahkemesine götüreceğiz dedi.
     Tekin, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Kocaelide, partisinin Genel Başkan Yardımcılarından Yakup Akkayanın, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun iptali ile yürütmesinin durdurulması için, Anayasa Mahkemesine baş buracakları yönündeki açıklamasına ilişkin, AA muhabirine, özellikle sendikaların ve kamu çalışanlarının böyle bir talebinin bulunduğunu anlattı.
     CHP olarak bu kanunu Anayasaya Mahkemesine götüreceklerini ifade eden Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, referandum döneminde, daha çok sendikalı işçi olacak şeklinde açıklamalarının bulunduğunu belirterek, Ne yazık ki daha çok sendikalı işçi olmaktan vazgeçtik, mevcut sendikalı işçi haklarını koruyabilecek durumda değiliz. Bu ülkede 1980 öncesinde 3,5 milyon sendikalı işçi varken, 44 milyon nüfusumuz vardı. Şimdi 75 milyon nüfusta, sendikalı işçi sayısı 500 bine düşmüşse, sayın Başbakanın da iktidarın da utanması gerektiğini düşünüyorum şeklinde konuştu.
     Tekin, söz konusu yasanın iptali ve yürütmesinin durdurulması için en yakın zamanda Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunacaklarını söyledi.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER