Seydişehir Yerel Dinamikler Ön Raporuna MEVKA

Seydişehir Yerel Dinamikler Ön Raporuna MEVKA desteği


KONYA (A.A) - Seydişehir Belediyesinin Seydişehir Yerel Dinamikler Ön Raporu Projesi, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından değerlendirildi.
     AB Proje Koordinatörü Filiz Şahin, yaptığı açıklamada, Seydişehirin kültürel anlamda el sanatları, yöresel ürünler, yöresel tatlar, yayla turizmi, inanç turizmi, arkeolojik yapılar ve antik kentler açısından zengin bir ilçe olduğunu söyledi.
     Bu proje sayesinde ilçedeki tüm değerleri Türkiyeye hatta dünyaya tanıtabilme imkanı bulacaklarını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
     Bu yerel dinamiklerin varlığı bilinmekte olup tanınırlığı ve sürekliliğinin sağlanması konularında çalışma yapılamadığı tespit edilmiştir. Ancak bunu yapabilmek için ölçülmeyen şey yönetilemez inancıyla öncelikle durum tespitinin yapılması gerekmektedir. Projeyle hem Seydişehir için alternatif turizm kaynaklarını harekete geçirilecek hem de başta Seydişehir olmak üzere bölgemiz ve Türkiye için markalaşan üretim, tanınan turizm, artan istihdam olarak katma değer oluşturacaktır.
     Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat ise Seydişehirin ekonomik, sosyal, kültürel hayatına son derece önemli katkılar sağlayacak olan bu projenin başarılı bulunmasından dolayı MEVKA yetkililerine teşekkür etti.
     Seydişehir Yerel Dinamikler Ön Raporu kapsamında Her Eve Bir Atölye projesi için fizibilite çalışmasının yapılacağını belirten Çat, şunları kaydetti:
     Antalya yolu üzerinde Seydişehir Belediyesine ait olan 14 bin metrekarelik alanda proje oluşturulacak. Yerel ürünler, alışveriş merkezleri ve proje çıktısı olarak tasarlanan bilgilendirme ve yönlendirme levhaları yöremizin sahip olduğu yerel dinamiklerin farkındalığının yaşanmasına katkı sağlayacak. Bölgemizin rekabetçilik düzeyinin, cazibesinin, istihdamının artırılması, insan kaynaklarının geliştirilmesi ve sosyo-kültürel yapının güçlendirilmesi çalışmalarını içeren proje için yol gösterici olacaktır.
    
     Muhabir: Kadriye Kasap
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Seydişehir Yerel Dinamikler Ön Raporuna MEVKA Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER