Short Track, Elektronik Puanlama Sistemine geçiyor

Short Track, Elektronik Puanlama Sistemine geçiyor -Türkiyede yalnızca Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunlarında kiralama yöntemiyle kullanılan sistem, Erzurumda yapılacak Federasyon Teşvik Kupası müsabakalarıyla kullanılmaya başlan


KOCAELİ (A.A) - Short Trackta yalnızca Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunlarında kiralama yöntemiyle kullanılan Elektronik Puanlama Sistemi, hafta sonu Erzurumda yapılacak Federasyon Teşvik Kupası müsabakalarıyla kullanılmaya başlanacak.
     Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Short Track Kurulu Başkanı Ercüment Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Short Trackta (Kısa Mesafe Sürat Pateni) salisenin bile önemli olduğunu belirterek, Türkiyede manuel olarak yapılan sürelerin tespiti ve kazananın belirlenmesi, bundan sonra pek çok ülkede kullanılan Elektronik Puanlama Sistemi ile yapılacağını kaydetti.
     Yıldırım, foto-finiş tespiti yapılabilecek sistemin hata payını önleyeceğine vurgu yaparak, şöyle konuştu:
     Şimdi daha hassas bir tespit yapılacak. Short Track yarışlarında Uluslararası Patent Birliğinin (ISU) kullandığı elektronik puanlama sistemi, artık federasyonumuzca tüm ulusal ve uluslararası yarışlarda kullanılacak. Puanlama sisteminin eğitimini vermek üzere Macaristan Paten Federasyonundan gelen bir yetkili, 22-25 Kasım 2012 tarihleri arasında Erzurumda Türk hakemleriyle buluşacak.
     Yıldırım, verilecek eğitim sonrası puanlama sisteminin ilk defa 24-25 Kasım 2012 tarihleri arasında Erzurumda yapılacak Short Track Federasyonu Teşvik Kupası müsabakalarında kullanılacağını bildirdi.
     Yıldırım, Teşvik Kupasına yaklaşık 60 sporcunun katılmasının beklendiğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Short Track, Elektronik Puanlama Sistemine geçiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER