Tek Nefeste Makedonya Geceleri Edirne etkinliği

Tek Nefeste Makedonya Geceleri Edirne etkinliği düzenlendi


EDİRNE (A.A) - Türkiyede Okuyan MakedonyaÖğrenciler Birliğince Tek Nefeste Makedonya Geceleri Edirne etkinliği düzenlendi.
     Halk Eğitim Merkezi Mimar Kemaleddin Salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Makedonyanın İstanbul Başkonsolosu Zerrin Abaz, ülkesinin Balkanların incisi olduğunu söyledi.
     Yugoslavyanın parçalanmasının ardından, Makedonyanın 1991 yılında bağımsızlığını ilan ettiğini belirten Abaz, burayı tanıyarak diplomatik temsilcilik açan ilk ülkenin Türkiye olduğunu anlattı.
     Türkiye ile Makedonya arasındaki ilişkilerin üst düzeyde olduğunu ifade eden Abaz, Bir zamanlar siyasilerin yürüttüğü bu ikili ilişkileri gençler de geliştirmeye başladı. İki ülke arasında çok güzel ilişkiler var. Bu ilişkilerin Makedonya ve Türkiyede okuyan öğrenciler sayesinde daha başarılı olacağına gönülden inanıyorum. Görevimiz bu gençlere destek vermek ve onların yolunu açmak diye konuştu.
     CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan da Türkiyede yürütülen Büyük Öğrenci Projesinin yararlı bir çalışma olduğunu belirtti.
     Gürkan, şöyle devam etti:
     Türkiyeye gelip okuyan, eğitimini tamamlayan gençlerimizden burada aldıkları bilgileri dönüp ülkelerindeki vatandaşları için kullanmalarını istiyorum. Bizim eski coğrafyamız olan Balkan coğrafyasında ülkenizi daha ileriye götürmek sizin göreviniz.
     AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve de Türkiye Cumhuriyetinin büyüklüğü sizin büyüklüğünüzdür. Başınız dik olarak Balkanlarda çıktığınız yola devam edin ifadesini kullandı.
     Türkiyede Okuyan Makedonyalı Öğrenciler Birliği Edirne Şube Başkanı Muhammed Emin de ülkelerine daha faydalı ve yararlı olmayı amaçladıklarını söyledi.
     Etkinliğin sonunda Abaz, Milletvekili Gürkan ve Müjdat Kahveye plaket verdi. Dans gösterileri ve konserin yer aldığı etkinliğe, kamu kurumları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Tek Nefeste Makedonya Geceleri Edirne etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER