Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitim

Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitim semineri


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) tarafından Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitim semineri verildi.
     İş Güvenliği Uzmanları Derneği Başkanı Latif İşcen tarafından KASİAD üyesi işadamlarına, Temel iş sağlığı ve güvenliği" eğitim semineri verildi.
     Sağlıklı ve güvenli çalışma ortamının amaçlandığı eğitim seminerinde konuşan İşcen, alışkanlıklardan kurtulmak için tehlike ve risk algısındaki farklılığın ortaya çıkarılması gerektiğini kaydetti.
     Risk algısının önemli bir faktör olduğunu ifade eden İşçen, Örneğin banyolarımızda ıslak zeminler olmasına rağmen halen parlak kaygan kalebodurlar tercih etmekteyiz. Sadece bu ayrıntı sebebinde evlerimizde ve iş yerlerimizde ciddi kalıcı sağlık problemleri ve ölümlerle karşılaşıyoruz ifadelerini kullandı.
     İşçen, toplumsal alışkanlıkların değişmesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Söz konusu algı ile yaşayan bir insanın iş yerinde ıslak zemin ve iş güvenliği kaygısı olabilir mi- En önemli faktör insanı yetiştirmek ve bu algıları oluşturabilmektir.
     Eğitimin son bölümünde Temel Acil Durum Bilgisi başlığı altında, acil durumda çalışanın yapması gerekenler, toplanma şekli ve acil durumlarda tahliyenin nasıl yapılacağı konularında ayrıntılı bilgi verildi.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER