Temiz Çevre, Sürdürülebilir Yaşam Projesi

Temiz Çevre, Sürdürülebilir Yaşam Projesi -Vali Erdal Ata: Yaşadığımız çevreyi mutlaka temiz tutmak zorundayız


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediyesi, Temiz Çevre, Sürdürülebilir Yaşam Projesi kapsamında öğrencilere temizlik malzemesi dağıttı.
     Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şahinbey Pakize Kemal Öğücü Ortaokulunda yapılan dağıtım törenindeki konuşmasında, temizlik setinin, çocukların daha temiz bir ortamda hayatlarını idame ettirebilmeleri ve temizlik alışkanlıklarını kazanabilmeleri için dağıtıldığını söyledi.
     Dünyanın en önemli sorunlarından bir tanesinin de temizlik olduğunu belirten Ata, şöyle konuştu:
     Belki bu zamana kadar çok farkında değildik. Türkiyenin son 15-20 yıldan beri gündemine giren bir konu, çevreyle ilgili sorunlar. İnsan nüfusu artıkça ve sanayileşmenin getirdiği dünyadaki kirlilik sebebiyle gelişmiş olan ülkeler, bu konuda çeşitli yaptırımlar uygulayarak, yaşadıkları coğrafyanın daha temiz kalması için elinden gelen çabayı sarf ediyorlar. Biz de aynı şekilde sarf etmeliyiz. Bundan 20 veya 50 sene önce Türkiyenin her tarafından derelerden, ırmaklardan sular içilebilirken bugün öyle bir hale gelmiş ki, bırakın insanlarımızı, hayvanların bile orada su içmesi mümkün değil. Bu bizim hatamız. Bu coğrafyada yaşayan bizlerin yanlışları. Yaşadığımız çevreyi mutlaka temiz tutmak zorundayız.
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da temizlik kampanyasının 3 yıldır devam ettiğini aktardı. Temizlik kampanyalarıyla, çevreyi kirletmemek noktasında bir anlayış ve bilinç oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Tahmazoğlu, şöyle devam etti:
     İnsanlardan beklentimiz çöplerini çöp kutularına atmaları. Nasıl kendi evimizi temiz tutuyorsak, aynı şekilde okulumuzun bahçesi, sınıflarımız, parklarımız, yollarımız hepimizin ortak evi. Dolayısıyla kendi evimizi nasıl temiz tutuyorsak çevremizi de temiz tutmalıyız. Temizlik medeniyetin bir ölçüsüdür.
     Kişisel temizliğin önemine de değinen Tahmazoğlu, Temiz Çevre, Sürdürülebilir Yaşam Projesi çerçevesinde Şahinbeydeki 174 bin öğrenciye, diş fırçası, diş macunu, kağıt mendil, sabun, ıslak mendil, not defteri, kurşun kalem ve defterden oluşan temizlik seti dağıttıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Temiz Çevre, Sürdürülebilir Yaşam Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER