Türk Yerel Medyası AB yolundaseminerinin

Türk Yerel Medyası AB yolundaseminerinin beşincisi Kayseride


KAYSERİ (A.A) - Beşinci Bölgesel Bilgilendirme Semineri Kayseride gerçekleştirilecek.
     Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağışın himayelerinde Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve İngiltere Büyükelçiliği tarafından da desteklenen Türk Yerel Medyası AB Yolunda projesi devam ediyor.
     Proje sayesinde ülke çapındaki gazete, televizyon, dergi, radyo, internet olmak üzere tüm yerel medya mensuplarına hitap eden proje ile yerel medyanın, Türkiyenin ABye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesi ve sürece dahil olması amaçlanıyor.
     Avrupa Birliği Bakanlığı bu kapsamda tüm yurda yayılarak yerel medyayla bir araya gelmeyi hedefliyor. Düzenlenecek seminerlerde katılımcılara AB süreci, sürecin günlük hayata etkileri, medyaya yönelik proje ve programlar ile çevre,enerji,tarım gibi sektörel konular hakkında bilgilendirme yapılacak.
     Seminer, Kayseri, Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Sivas, Tunceli ve Yozgat illerindeki gazete, dergi, haber ajansı,radyo ve internet alanında çalışan yerel medya mensuplarının başvurularına açık olacak.
     17-18 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan seminer programına katılım için başvurular 25 Mart tarihinde başlayıp 5 Nisan tarihinde sona erecek.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Türk Yerel Medyası AB yolundaseminerinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER