49. Kütüphane Haftası

49. Kütüphane Haftası -İl Halk Kütüphanesi Müdürü Dengiz: -Okumak yalnızca bilgi edinme, deneyim ve yaşantı paylaşma, yaşamımızı zenginleştirme aracı değil, aynı zamanda eleştiriyel düşünmeyi öğrenme, kişinin kendi bağımsızlı


BİLECİK (A.A) - Bilecik Halk Kütüphanesi Müdürü Pınar Dengiz, Okumak yalnızca bilgi edinme, deneyim ve yaşantı paylaşma, yaşamımızı zenginleştirme aracı değil, aynı zamanda eleştiriyel düşünmeyi öğrenme, kişinin kendi bağımsızlığını kazanma aracıdır dedi.
     Dengiz, 49. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kitabın yaşamı zenginleştiren ögelerin başında geldiğini belirtti.
     Okuyucunun, okurken değişik aile tiplerinin, başka boyutlardaki acıların, düşünce ve serüvenlerin içinde bulduğunu ifade eden Dengiz, şöyle konuştu:
     Okurken günlük hayatın yükü azalır, kelimelerin ve sayfaların arasında kendimize yenilikler katmaya başlarız. Okumak yalnızca bilgi edinme, deneyim ve yaşantı paylaşma, yaşamımızı zenginleştirme aracı değil, aynı zamanda eleştiriyel düşünmeyi öğrenme, kişinin kendi bağımsızlığını kazanma aracıdır. Herhangi bir bilgi alanında okumayı alışkanlık, kendi gündelik yaşantısının bir parçası yapmış kimse, basılı sözcüklerin taşıdığı bilgiyi hiçbir zaman olduğu gibi benimsemez. Okuduğunu düşünüp kendi bağımsız düşüncesini oluşturur. Sadece roman veya düz metin okumak değil, şiirde değiştirir insanı. Şiir içimizdeki duyarlılıklarımızı dile getirir, kendimizde var olan duyguları çözümler.
     Dengiz, Bilecik Halk Kütüphanesinden en çok bayan okuyucuların yararlandığını sözlerine ekledi.
     Konuşmanın ardından geçen yıl Anneler okuyor, çocuklar anlatıyor güzel masal anlatma yarışmasında birinci olan Ömer Ayın Yalancı çoban masalını anlatması, kütüphane gönüllüsü Sevcan Gülene, çocuk bölümü öğrencileri arasında 315 kitap okuyan Arda Buruldaya, 79 kitap okuyan Emir Buruldaya ve 77 kitap okuyan Akif Korkmaz ile yetişkinlerde 134 kitap okuyan Nurdan Geçime ve 94 kitap okuyan Emine Doğan Aylança hediyeleri verildi.
     Vali Halil İbrahim Akpınar ve eşi Dr. Nihal Akpınar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Topçu, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin de katıldığı tören, Kütüphanelerde mekansal değişim Bilecik İl Halk Kütüphanesi Örneği konulu poster sunumu ve ebru sergisinin açılışıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 49. Kütüphane Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER