Türkiyenin yüzde 84ü şerbetli tatlıları tercih

Türkiyenin yüzde 84ü şerbetli tatlıları tercih ediyor -Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü: Yapılan araştırmaya göre, Türkiyedeki insanların yüzde 84ü şerbetli tatlıları tercih ediyor. Baklava, bu kategorinin yüzde 9


KOCAELİ (A.A) - Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, Yapılan araştırmaya göre, Türkiyedeki insanların yüzde 84ü şerbetli tatlıları tercih ediyor. Baklava, bu kategorinin yüzde 94ünü oluşturuyor dedi.
     Şirketin İzmit şubesinde Kocaelide görev yapan gazetecilerle iftar programında bir araya gelen Güllü, burada yaptığı konuşmada, tüketiciyi yakından tanımak için araştırmalar yaptırdıklarını belirterek, yurt içi ve yurt dışında istikrarlı büyüme sağladıklarını söyledi.
     Bu yıl ki Ramazan ayında yaklaşık 13 bin tepsi baklavayla sofralarda yer aldıklarını ifade eden Güllü, yaptırdıkları araştırmaya göre, Türkiyedeki insanların yüzde 84ü şerbetli tatlıları tercih ettiğini öğrendiklerini kaydetti.
     Güllü, tercih edilen şerbetli tatlılardan baklavanın bu kategorinin yüzde 94ünü oluşturduğunu dile getirerek, tercih sırasında ikinciliği kadayıfın aldığını bildirdi.
     Yurt içinde 17 yurt dışında da 7 şubelerinin bulunduğunu ifade eden Güllü, Amerikada şubeler açıyoruz. Burada sattığımız ürünler sadece Türkler tarafından değil, yabancılar tarafından da tüketilmektedir. Haftaya Düsseldorfda bir şubemizi açıyoruz. Ramazan ayından sonra Brükselde şube açacağız. Hedefimiz, birkaç sene içerisinde yurt dışında 10 şubeye ulaşmak. Çok çalışıyoruz, çok büyük yatırımlarımız var, bunlardaki amacımız sadece para kazanmak değil, Türk damak tadını bütün dünyaya yaymak istiyoruz diye konuştu.
     Şanlıurfada fabrika kuracaklarını kendi yağlarını kendilerinin üreteceklerini anlatan Güllü, bu çalışmanın hijyen ve kalite standardında kendilere katkı sağlayacağını dile getirdi.
    
     -Şanlıurfada hayvancılığa destek
    
     Nejat Güllü, ABD pazarlarında Kosher belgeli olan yerler dışındaki yerlerde Yahudiler yemek yemezler. Bu da bizim için o belgeyi almamız bize büyük bir katkı sağlayacak. Amerikada Yahudi pazarına girebilmek bizim için çok önemli, bunu başarırsak bir seviye daha yükseleceğiz dedi.
     Şanlıurfada sosyal bir proje yürüttüklerini ve burada hayvancılığa destek vereceklerini ifade eden Güllü, hayvancılıkla uğraşanlara koyun ve kuzu temin edeceklerini, bunların sütünü kendilerinin alacağını, yavruları da köylülerle bölüşeceklerini kaydetti.
     Güllü yurt dışındaki yatırımlarda destek alabilmenin kendileri için ciddi bir finans kaynağı oluşturacağını dile getirerek, yurt dışındaki şube sayılarının da bu durumda 100 rakamını bulacağını söyledi.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Türkiyenin yüzde 84ü şerbetli tatlıları tercih Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER