Üçgün Hastalığı

Üçgün Hastalığı -TZYMB Adana Şube Başkanı Kara: Suriyeden kaçak olarak ülkemize getirilen hayvanlardan, ülkemizdeki hayvanlara Üçgün Hastalığı bulaşmış bulunmaktadır. Bu hastalıktan dolayı, resmi açıklamalara göre, 3 b


ADANA (A.A) - Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği (TZYMB) Adana Şube Başkanı Celal Kara, Son günlerde Suriyeden kaçak olarak ülkemize getirilen hayvanlardan, ülkemizdeki hayvanlara Üçgün Hastalığı bulaşmış bulunmaktadır. Bu hastalıktan dolayı, resmi açıklamalara göre, 3 bin hayvanın hastalıktan telef olduğu belirtilmektedir dedi.
     Kara, TZYMBden yapılan açıklamaya göre, bulaşıcı etkisi yüzünden hızla yayılan bu hastalık konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yeterli önlem alamaması sonucu hastalıklı etlerin vatandaşlara yedirildiği şeklinde kamoyunda yaygın bir kanı bulunduğunu iddia etti.
     Milli Hayvancılık Politikalarının uygulanmaması sonucu Türkiyede hayvan sayılarında belirgin bir şekilde azalma görüldüğünü öne süren Kara, şöyle devam etti:
     Et fiyatlarının yükselmesi sonucu sınırsız ithalatın önü açılmıştır. Üreticilerimize uygulanan faizsiz kredi teşviki ile uluslararası şirketler ellerindeki hayvanları yüksek fiyatlarla üreticilerimize satmıştır. Bu nedenle, Son günlerde Suriyeden kaçak olarak ülkemize getirilen hayvanlardan, ülkemizdeki hayvanlara Üçgün Hastalığı bulaşmış bulunmaktadır. Bu hastalıktan dolayı, resmi açıklamalara göre, 3 bin hayvanın hastalıktan telef olduğu belirtilmektedir. Hastalıktan dolayı telef olan hayvanların etlerinin insanlarımıza yedirildiği iddia edilmektedir. Halk sağlığını etkileyen bu durumun bir an önce kontrol altına alınması gerekmektedir.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Üçgün Hastalığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER