Yerel Markaların Güçlendirilmesi Projesi semineri

Yerel Markaların Güçlendirilmesi Projesi semineri -Diyarbakır TSO Başkanı Can: Bizim için en önemli marka barıştır -Barış sürecinin başlaması nedeniyle firmalar son bir ayda ciddi bir şekilde bizi aramaya başlamıştır


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Remzi Can, Bizim için en önemli marka barıştır dedi.
     Can, DTSO Konferans Salonunda, KOSGEBnin desteğiyle yürüttükleri Yerel Markaların Güçlendirilmesi Projesi seminerinin açılışında yaptığı konuşmada, Diyarbakırın son yıllarda Türkiyenin en çok konuşulan şehirlerinden biri olduğunu söyledi.
     Son 30 yıldır yaşanan olayların, Diyarbakırı sürekli gündemde tuttuğunu, bugün Diyarbakırın sadece Türkiyenin değil, dünyanın en çok bilinen şehri olduğunu ifade eden Can, tarihi kültürel yapısıyla kentin eşi benzeri olmayan bir marka değer olduğunu kaydetti.
     Remzi Can, çözüm süreciyle Diyarbakırda umutların yeniden yeşermeye başladığını ifade ederek, şöyle konuştu:
     21 Marttan sonra yükselen barış umutları kaybettiğimiz heyecanımızı bizlere geri kazandırmaktadır. Nevruz alanında tek ses olarak barış talepleri dile getirilmiştir. Bizim için en önemli marka barıştır. Yatırımcılarımızın kendi markalarını yaratmaları için ihtiyaç duydukları en önemli şey, çatışmasız bir ortamdır. Barış üretime yol açar, üretim ise marka yaratır. Marka bir yol haritasıdır. Üç, beş yıl sonrasına güvenle bakamayan, yarını belli olmayan bir firmadan marka yaratmasını bekleyemeyiz. Çünkü kendinizi güvende hissetmiyorsanız marka yaratamazsınız.
     Bugünkü barış ortamı, Diyarbakırın yerel markalarını, Türkiyenin her tarafında duyurmak için uygun bir zemin yaratmıştır. Barış sürecinin başlaması nedeniyle firmalar son 1 ayda ciddi bir şekilde bizi aramaya başlamıştır. Yatırımcı özellikle barışı, huzuru sever. Sürece hepimizin destek vermesi lazım. Süreç olgunlaştığında bölgenin önü açılacak, 3-5 yıl sonra şaha kalkacak.
     Can, firmaların da bu kapsamda altyapılarını güçlendirmeleri gerektiğini bu nedenle 50 firmaya KOSGEBin desteğiyle markalaşma konusunda eğitim vermeye başladıklarını bildirdi.
    
     -Türk markaları dış pazarlarda adından söz ettirmeye başladı -
    
     KOSGEB Başkan Başmüşaviri Halil Özgökçe, Diyarbakırın önemli bir kent olduğunu, son 3 yıl içinde KOBİlere yaklaşık 9 milyon lira destekte bulunduklarını belirterek, buna faizsiz kredi desteğinin dahil olmadığını anlattı.
     Diyarbakırın coğrafi ve kültürel durumu itibariyle kısa sürede çok mesafe alıp Türkiyenin ekonomisine büyük gelişmeler sağlayabilecek durumda olduğuna işaret eden Özgökçe, destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.
     Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV) Başkanı Rahmi Aktepe ise TOSYÖVün çalışmalarına değinerek, KOBİ kavramını ilk kez ekonomi literatürüne kazandıran bir sivil toplum kuruluşu olduklarını söyledi.
     Markalaşmanın, yoğunlaşan rekabet ortamında artık çok önemli bir ihtiyaç olduğunu, ürün imajının öneminin de anlaşıldığını anlatan Aktepe, Bugün dünya çapında marka olmuş ürün ve hizmetler çok büyük bir kar marjı oluşturmaktadır. Türk markaları dış pazarlarda adından söz ettirmeye başladı diye konuştu.
     Daha sonra DTSO Genel Sekreteri Mehmet Aslan, proje hakkında katılımcılara bilgi verdi.
     Seminere, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Habib Asan da katıldı.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Yerel Markaların Güçlendirilmesi Projesi semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER