1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü -Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Uğur: -Yapılan araştırmalara göre, yaşlı nüfusumuzun beklentilerinin başında, saygınlık, yaşam giderlerinin kolayca giderilmesi ve sağlık hizmetlerine kolay erişim gelmekted


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Aslıhan Külekçi Uğur, Yapılan araştırmalara göre, yaşlı nüfusumuzun beklentilerinin başında, saygınlık, yaşam giderlerinin kolayca giderilmesi ve sağlık hizmetlerine kolay erişim gelmektedir dedi.
     Uğur, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, gelişen dünyada yaşayan nüfusun her geçen gün değiştiğini belirtti.
     Bugün 65,4 olan dünya yaşlı nüfus yaş ortalamasının 2020de bunun 68,1 olmasının beklendiğini ifade eden Uğur, şunları kaydetti:
     Ülkemizde 2002de 70 olan yaşlı nüfus yaş ortalamasının, 2020de 73,9 olması beklenmektedir. Bu artışın en önemli sebeplerinin başında yaşam kalitesinin artması gelmektedir. Gelecekte daha yaşlı bir nüfusa sahip olacak olan ülkemiz, yaşlı nüfusunun daha konforlu bir yaşam sürebilmesi için bazı standartlara sahip olmalıdır. Yapılan araştırmalara göre, yaşlı nüfusumuzun beklentilerinin başında, saygınlık, yaşam giderlerinin kolayca giderilmesi ve sağlık hizmetlerine kolay erişim gelmektedir. Son yapılan sağlık politikalarında bu konular üzerine çalışmalar gerçekleştiren ülkemiz, sağlık kuruluşuna gidemeyen yatağa bağımlı hastalar için, Evde Sağlık Hizmetleri, hastanelerde açılan psiko-sosyal destek veren, sosyo-ekonomik sorunlarla ilgilenen Sosyal Hizmet Birimleri gibi hizmetleri hayata geçirmiştir. Yaşlılık köşeye çekilmek değil, tam aksine yaşam boyu elde edilmiş olan bilgi, deneyim ve tecrübelerden yararlanılmasıyla yeni nesile aktarılması sürecidir.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER