1. Bursa Turizm Zirvesi

1. Bursa Turizm Zirvesi -Avrupa Termal Merkezler Birliği Temsilcisi Barbosa: -Bursa hem termal oteller, hem tarihi geçmişi bakımından çok zengin bir şehir olduğu için termal ve diğer turizm alanlarında çok çekici bir şehir. Bunu ku


BURSA (A.A) - Avrupa Termal Merkezler Birliği Temsilcisi Joao Pinto Barbosa, Bursa hem termal oteller, hem tarihi geçmişi bakımından çok zengin bir şehir olduğu için termal ve diğer turizm alanlarında çok çekici bir şehir. Bunu kullanmanız gerekiyor dedi.
     Bursa Valiliği himayesinde Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde (Merinos AKKM) düzenlenen 1. Bursa Turizm Zirvesinde, açıklamalarda bulunan Barbosa, Türkiyeye ilk defa geldiğini söyledi.
     Kentin termal turizm alanında çok büyük bir potansiyeli olduğunu ifade eden Barbosa, İlk defa Bursada bulunduğum için çok fazla bir şey söyleyemiyorum. Ancak yüksek bir seviyede termal suya sahip olduğunuzu gördüm. Öncelikle termal turizm için en önemli unsur, mineralli sudur. Bursada bu çok fazla olduğu için termal turizm anlamında iyi seviyedesiniz. Bunun haricinde termal turizm çerçevesinde sizin hedefinizi belirlemeniz gerekiyor. Sadece iyileştirmeye yönelik değil, aynı zamanda turizm açısından müşterilerinizi çekeceğiniz başka alanlar oluşturmanız gerekiyor. Bu, termal turizm açısından çok önemli bir noktadır dedi.
     Termal su bakımından çok Bursanın çok şanslı bir şehir olduğunu söyleyen Barbosa, Bursa hem termal oteller, hem de tarihi geçmişi bakımından çok zengin bir şehir olduğu için termal ve diğer turizm alanlarında çok çekici bir şehir. Bunu kullanmanız gerekiyor. Turist çekme anlamında bu iki ögeyi de kullanmanız gerektiğini düşünüyorum şeklinde konuştu.
     Barbosa, 31 ülkede yatırım yaptıklarını belirterek, Spa turizmini tanıtmaya çalışıyoruz. O yüzden büyük projelerimiz var. İzlandadan Türkiyeye kadar bu sektörün gelişmesi için çalışıyoruz. Bütün ülkelerde termal spa turizm açısından tanıtımlar yaptık. Bu alanda ilerlemeye çalışıyoruz. Daha da büyümek istiyoruz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber 1. Bursa Turizm Zirvesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER