10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü -Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Selöz: -Kamuda görev almak isteyen ve inancı ile görevi arasında sıkışan devlet görevlilerinin de başörtüsü sorununun çözülmesi gerekir


BİLECİK (A.A) - Eğitim Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, kamuda görev almak isteyen ve inancı ile görevi arasında sıkışan devlet görevlilerinin de başörtüsü sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi.
     Selöz, yaptığı açıklamada, her insanın vazgeçilmez, devredilmez, dokunulmaz temel hak ve hürriyetlerinin olduğunu belirterek, insanlar arasında eşitsizliğe neden olanları protesto etmek, özgürlük ve eşitlik taleplerini haykırmak için toplandıklarını kaydetti.
     Özgür bir toplumdaki, düşünce ve inançlardaki çeşitliliğin, zenginlik olduğuna inandıklarını ifade eden Selöz, şöyle konuştu:
     Dünya İnsan Hakları Günü temelinde dini, milliyeti, kimliği her ne olursa olsun temel insan haklarından yararlanma konusunda bütün insanlar eşittir. Özelikle yaşadığımız dönemde Suriye, Gazze gibi dünyanın bir çok yerinde insanlar en temel hakları olan yaşama ve hayatını devam ettirme özgürlüğünden mahrum bırakılmaktadır. Bu gün özellikle mağdur ve mazlumların durumlarını anlamak, ifade etmek için de bir fırsattır. Ülkemiz için ise özellikle inanç ve fikir özgürlüğü alanında bir çok engellemenin ortadan kalkmasına rağmen halen kamuda sürdürülen başörtüsü yasağı yasakçı, vesayetçi zihniyetin devam ettiğini göstermektedir. Milli Eğitim Bakanlığının gerçekleştirdiği kılık kıyafet yönetmeliği değişikliğinin olması önemli bir başlangıçtır. Ancak bu değişim sınırlı kalmamalı, başörtüsü sadece belli derslerle ve belli okullarla sınırlı olmaksızın uygulanmalıdır. Kamuda görev almak isteyen ve inancı ile görevi arasında sıkışan devlet görevlilerinin de başörtüsü sorunu çözülmelidir.
     Eğitim Bir-Sen Bilecik Şubesi Kadınlar Komisyonu Başkan Yardımcısı Kübra Irmak da hiçbir otoritenin toplumsal dokuya müdahale etmemesi gerektiğini, insanların ötekileştirilmemesi ve çalışma hayatının dışına itilen başörtülü kadınların da özgür ve eşit olmasını istediklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu - Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER