10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü -CHP Kadın Kolları İl Başkanı Demirkıran: Kadın ve erkeklerin yaşamın her alanında eşit fırsatlara, aynı hak ve yükümlülüklere sahip olması en büyük dileğimizdir


GÜMÜŞHANE (A.A) - CHP Kadın Kolları İl Başkanı Selvi Demirkıran, kadın ve erkeklerin yaşamın her alanında eşit fırsatlara, aynı hak ve yükümlülükleri sahip olmasının en büyük dilekleri olduğunu belirtti.
     Demirkıran, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 1948 yılında kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin, insanın doğuştan sahip olduğu kişisel hak ve özgürlüklerinin, can ve mal güvenliğinin, din, vicdan, düşünce ve ifade özgürlüğünün, siyasi haklarının çok önemli olduğunu ifade etti.
     Kadın ve erkeklerin yaşamın her alanında eşit fırsatlara, aynı hak ve yükümlülükleri sahip olmasının en büyük dilekleri olduğunu belirten Demirkıran, şunları kaydetti:
     Günümüzde, çalışma hakkı, adil ve eşit ücret, insan haysiyetine yaraşır bir yaşam düzeyine kavuşma hakkı, sağlık, bilgisayar verilerine karşı özel hayatın korunmasını isteme hakkı gibi haklar sürekli gelişmektedir. Bir toplum, bir millet, erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Kadın ve erkeklerin ailede, toplumda ve yaşamın her alanında sahip oldukları özgürlüklerin gerçekleşmesi ön koşul olarak görülmelidir. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü, kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı hepimize kutlu olsun.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER