10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü:

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü: -Muğla Belediye Başkanı Gürün: -64 yıldır kutlanan Dünya İnsan Hakları Günü, uzun yıllar süren zorlu mücadelelerin ardından, insanların dil, din, ırk gözetmeksizin doğuştan eşit oldukları bilincini


MUĞLA (A.A) - Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, 64 yıldır kutlanan Dünya İnsan Hakları Gününün, uzun yıllar süren zorlu mücadelelerin ardından, insanların dil, din, ırk gözetmeksizin doğuştan eşit oldukları bilincini benimsediğini bildirdi.
     Gürün, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabulünün insanlık tarihinin en önemli taşlarından biri olduğunu belirtti.
     İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin insanın doğuştan sahip olduğu kişisel hak ve özgürlükleri tanımladığını, bu tanımlamalara göre her insanın yasa önünde eşit olduğunu ifade eden Gürün, hiç kimsenin işkenceye, kötü ya da onur kırıcı muameleye tabi tutulamayacağını kaydetti.
     İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin kabul edildiği Türkiyede bu ilkelerin uygulanmasında yaşanan sorunların ivedilikle çözümlenmesi gerektiğini vurgulayan Gürün, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     64 yıldır kutlanan Dünya İnsan Hakları Günü, uzun yıllar süren zorlu mücadelelerin ardından, insanların dil, din, ırk gözetmeksizin doğuştan eşit oldukları bilincini benimsemektedir. İnsan haklarının korunup geliştirilmesi kamu düzeninin teminatı ve toplum huzurunun temelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, her alanda insan haklarının gözetildiği, kalıcı barışların sağlandığı, tümüyle adaletin egemen olduğu bir gelecek dilerim.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER