10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü


KASTAMONU (A.A) - Türk Yerel Hizmet Sen Kastamonu Şube Başkanı Hikmet Çıvgın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Çıvgın, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Gazeteciler ülkemizde 10 Ocak 1961 tarihinde çalışma şartlarına düzenlemeler getiren yasalarına kavuşmuşlardı. 1961 yılında kabul edilen bu yasayla yıpranma hakkını kazandı. 10 Ocak tarihi de gazeteciler içinse bayrama dönüştü. 1971 darbesinden en kötü etkilenen gruplardan biriydi. O günden itibaren Bayram olarak kutlanmak yerine Çalışan Gazeteciler Günü olarak anılmaya başlandı.
     2008 tarihinde yürürlüğe giren bir başka yasayla ise bu kez de gazetecilerin yıpranmaya payına son verilmiştir. Dünyanın en zor meslekleri arasında gösterilen gazetecilik, çoğu zaman can tehlikesiyle iç içedir. Sendikamız olarak gazetecilerin haklarının geri verilmesi hususunda mücadelelerinde yanlarındayız. 1961 yılında verilen bu hakların tekrar verildiği gün gazeteci arkadaşlarımızın yine bayram havasında kutladıkları bir gün olması dileklerimizle 10 Ocak gazeteciler günlerini kutluyoruz.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER