10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları -Ispartada düzenlenecek gösterilere katılmak için kente gelen öğrenciler, vatandaşların da katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirdi


ISPARTA (A.A) - 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında yarın Isparta Atatürk Stadında düzenlenecek gösterilere katılmak için kente gelen öğrenciler, vatandaşların da katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.
     Isparta Belediyesi önünde başlayıp Mimar Sinan Caddesi boyunca devam eden yürüyüş Hükümet Meydanında son buldu. Yürüyüşte vatandaşlar, kente gelen öğrencilere Türk bayrakları ve alkışlarla sevgi gösterisinde bulundu.
     Hükümet Meydanında halk oyunları gösterileriyle karşılanan 20 ülkeden 70 öğrenci, daha sonra Vali Memduh Oğuzu makamında ziyaret etti. Konuklarını güllerle karşılayan ve gül lokumu ikram eden Vali Oğuz, ziyarette yaptığı konuşmada, kent için büyük önem taşıyan Türkçe Olimpiyatlarını Ispartanın başının tacı gibi gördüklerini söyledi.
     Olimpiyatların kentin sosyal hayatına büyük katkı sağlayacağını belirten Oğuz,Burada gösterilerini sergileyecek öğrenciler, ülkelerinde kentimizi tanıtacaklar, adete bizim kültür elçiliğimizi yapacaklar. Bu nedenle programa ayrı bir önem veriyorum. Sizlerin burada olması Ispartada bir bayram havası oluşturdu. Bu bayramı Ispartalılara yaşattığınız için çok teşekkür ederim dedi.
     Türkçe Olimpiyatları Isparta Koordinatörü Sinan Beşikçi ise, vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan öğrencilerin Ispartayı çok beğendiklerini söyledi.
     Ziyarette, Azerbaycanlı Sebuhi Abdulzade Ellerini çekip benden, Tanzanyalı Herroyn Haronb ise Haydi söyle isimli parçaları seslendirdi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç/Mehmet Erbek
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER