10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları -Zonguldak Valisi Ayyıldız: -Bugün burada dünyanın gönlünü, sesini minicik yüreklerden duyduk


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Bugün burada dünyanın gönlünü, sesini minicik yüreklerden duyduk dedi.
     Ayyıldız, Kemal Köksal Şehir Stadyumunda, Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından gerçekleştirilen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Zonguldak etkinliğindeki konuşmasında, etkinliklerin kentin tanıtımına çok büyük katkı sağladığını söyledi.
     Ayyıldız, Zonguldakın yanı sıra Bartın, Karabük, Bolu ve Düzceden gelen vatandaşlarla birlikte yaklaşık 15 bin kişinin etkinliği izlediğini söyledi.
     Etkinliğe, 20 ülkeden gelen 80 öğrencinin katıldığını ifade eden Ayyıldız, Bugün burada dünyanın gönlünü, sesini minicik yüreklerden duyduk. Buraya gelenler bu güzelliğe katkı sağladı. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan da, etkinlikle ilgili birkaç söz söyleme imkanının olmadığını belirterek, Bu bir destandır ifadesini kullandı.
     Etkinlikte 20 ülkeden 80 öğrenci Türkçe şiirler okuyup şarkılar söyledi. Yabancı öğrenciler daha sonra halk oyunları gösterileri ve kendi ülkelerine özgü yerel oyunlar sergiledi.
     Program, Vali Ayyıldız, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Toptan, Özcan Ulupınar ve Ercan Candan ile protokol üyelerinin çeşitli ülkelerden gelen öğrenciler ile birlikte söylediği yeni bir dünya şarkısıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER