11inci Kalite ve Başarı Sempozyumu

11inci Kalite ve Başarı Sempozyumu -TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Symes: -"Makro olarak ekonomi doğru yönetiliyor ve hakikaten burada bir güven var" -"Makro ile çok fazla öz güvenimizi artırarak, işin mikro kısmını kaçırmamamız laz


BURSA (A.A) - Türkiye Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Cansen Başaran Symes, "Makro olarak ekonomi doğru yönetiliyor ve hakikaten burada bir güven var" dedi.
     Symes, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Bursa Şubesi ile Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) iş birliğiyle bir otelde düzenlenen "11inci Kalite ve Başarı Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, devletin reformlar konusundaki rolünün hiçbir zaman göz ardı edilemeyeceğini söyledi.
     Türkiyenin, reformların çok önemli bölümleri olan istikrar ve makro ekonomik kısmını yaptığını belirten Symes, şöyle devam etti:
     Makro olarak ekonomi doğru yönetiliyor ve hakikaten burada bir güven var. Burada tabii bütün bu koordinasyon için Başbakan Yardımcısı Ali Babacanın da hakikaten hakkını vermemiz lazım. Makro ile çok fazla öz güvenimizi artırarak, işin mikro kısmını kaçırmamamız lazım. Hep gördüğümüz, Türkiyenin rekabet gücüne, mikro reformlara daha çok odaklanmalıyız. Bir sanayi stratejisinin olması, bu son dönemde bakanlıklarda teknolojiye, Ar-Geye, inovasyona ayrı ve özel destek vermek için orada ekiplerin çok net belirlenmesi, bunlar çok düzgün adımlar. Bunu kabullenmemiz lazım. Bunlar bir kere Türk iş dünyasının literatürüne girdi ve aktif de tartışılıyor. Bu yeterli mi- Tabii ki değil."
    
     -"Başarı, büyük detaylarda saklıdır"-
    
     Symes, devletin, yatırım ortamının teşviki bakımından kaçınılmaz bir yönü bulunduğunu ve bunu besleyecek eğitim ve teknoloji altyapılarının son derece önemli olduğunu vurguladı.
     Türkiyede önemli bir sıkıntı yaşandığını savunan Symes, şöyle konuştu:
     "Türkiyede vergi adaletsizliği, bence birçok şeyin önününde çok önemli bir engel. Artık siz rekabetçi bir ekonomi dediğiniz zaman vergi verenle vermeyen sektörleri, kurumları birbirine çarpıştırarak bu büyük projeleri yapamazsınız. Büyük resimde, liderlik projelerinde hakikaten Türk iş dünyasının önünü açıyoruz ama başarı, büyük detaylarda saklıdır. Türkiyede hala başaramadığımız, herkesin bildiği mikro reformları, kayıt dışı ekonomiyi, verginin tabana yayılmasını yapmamız lazım. Bunlarda istikrar olmadığı zaman o büyük oyuncuları, yani Türkiyenin rekabet gücünü artıracak o yabancı sermayeyi de o büyüklükte buraya getiremeyiz. Mutlaka geliyor. Burası bir pazar ama bizim istediğimiz çok büyükse bence anahtar o."
     Symes, büyümenin artması için herkese çok ciddi görevler düştüğünü sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 11inci Kalite ve Başarı Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER