11 ilin Kamu Hastaneleri Birliği Genel

11 ilin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterleri Diyarbakırda toplandı


DİYARBAKIR (A.A) - Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden 11 ilin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterleri düzenlenen İller Arası Dayanışma İstişare toplantısı için Diyarbakırda bir araya geldi.
     DSİ Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya Elazığ, Mardin ve Batmanın aralarında bulunduğu toplam 11 ilin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterleri katıldı.
     Toplantıya ev sahipliği yapan Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin birçok alanda olduğu gibi sağlıkta da son yıllarda ciddi bir atılım içine girdiğini belirterek, Diyarbakıra hasta gönderen yakın illerde görev yapan Kamu Hastaneleri Genel Sekreterlerini belkide Türkiyede ilk kez gerçekleştirilen bir organizasyonla bir araya topladıklarını söyledi.
     Kurtoğlu, amaçlarının yeni oluşumda tecrübelerden karşılıklı olarak istifade etme ve karşılaşılan sorunları çözmek için ışık tutmak olduğunu ifade ederek, Toplantıda bölgemizde sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırma adına ne tür çalışmalarda bulunabileceğimizi ve illerin birbirlerinden beklentisinin ne olduğunu tespit ederek bu kapsamda ortak bir karar gerçekleştireceğiz. Her ilin sağlık alanında gerçekleştirmeyi planladığı birimleri olabilir. Bizim Diyarbakırda Çocuk Kardiyovasküler Cerrahi Biriminin oluşturulmasına yönelik çalışmalarımız var dedi.
     Toplantı daha sonra basına kapalı şekilde devam etti.
    
     Muhabir: Cihan Eser / Sema Kaplan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber 11 ilin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER