11 yıldır kayıp kızını arıyor

11 yıldır kayıp kızını arıyor -Nevşehirin Gülşehir ilçesinde yaşayan aile, 11 yıl önce pazara ağabeyime çorap almaya gidiyorum diyerek evden çıkan kızlarını gazete ilanları ve fotoğrafları ile aramayı sürdürüyor -Baba Turg


NEVŞEHİR (A.A) - Yücel Velioğlu/Murat Asil - Nevşehirin Gülşehir ilçesinde çiftçilik yapan baba Ali Turgut (61), 11 yıl önce 16 yaşındayken pazara ağabeyime çorap almaya gidiyorum diyerek evden çıkan kızını gazete ilanları ve fotoğrafları ile arıyor.
     Gülşehirin Gümüşkent beldesinde yaşayan Turgut ailesi, evde şizofren hastası olan abisine bakan ve 2001 yılında pazara ağabeyime çorap almaya gidiyorum diyerek evden çıkan ve şu an 27 yaşında olan kızları Halime Turgutun eve dönmesini bekliyor.
     11 yıldır umutlarını kaybetmeden arayan Turgut ailesi, kızlarının fotoğraflarının yer aldığı gazete ilanları veriyor, bastırdıkları fotoğrafları da il ve ilçe merkezinde vatandaşlara dağıtıyor ve halkın yoğun olduğu yerlerde dükkanların camlarına yapıştırıyor.
     Baba Turgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızlarının 2001 yılında Gülşehir pazarına gittiğini söyleyerek evden çıktığını ve o günden sonra kendisinden hiçbir haber alamadıklarını ifade ederek, Kızım 2001 yılında evden Gülşehir pazarına çorap almaya gidiyorum diye gitti. 11 yıl oldu dönecek diye bekliyoruz dedi.
     Turgut, kızının eve dönmesini ya da en azından kendisinden bir haber almayı beklediklerini belirterek, Biz şunu söylüyoruz, hata yapabilir sadece gittiği yerden bize cevap verse yeter. Bunu bekliyoruz, hiçbir sonuç yok. 16 yaşında çıktı evden. Karakola da başvurduysak da bir sonuç alamadık. Sağ mı, ölü mü, bize hiç cevap vermiyorlar. Tek isteğimiz bize cevap verse de, gittiği yerde kalsa. Hatasız kul olmaz, evlat da bizim. Bizi arasa baba, amca, ben hata yaptım şu vilayetteyim dese bize yeter. Biz bunu bekliyoruz diye konuştu.
    
     -Biz onun suçunu affederiz
    
     Halime Turgutun teyzesi Menekşe Küstürmez (62) ise yeğenini bulabilmek için Nevşehir Valiliği ve Gülşehir Kaymakamlığı ile görüştüğünü anlatarak, şöyle devam etti:
     O benim canım, ciğerim, sabahlara kadar hiç uyumuyoruz. Hiç aklımızdan çıkmıyor. Biz ölü ya da diri bulunmasını istiyoruz. Mutlaka bir haber versin teyze ben buradayım, hala ben buradayım, amacalarına telefon açsın... Gittiyse biz onun suçunu affederiz, o bizim yavrumuz. Annesi hasta, üzülüyor. Aramadık yer bırakmadık. Gazetelere ilan verdik. Bir an önce haber bekliyoruz.
     Baba Turgut, kızını gören ya da tanıyanların 0546 682 70 77 ve 0531 666 96 34 numaralı telefonları aramalarını istedi.
    
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber 11 yıldır kayıp kızını arıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER