12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü

12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü -CHP İl Başkanı Atila: 12 Eylül cuntasının faturası çok kabarıktı


KAYSERİ (A.A) - CHP İl Başkanı Sadık Atila, 12 Eylül 1980 darbesinin faturasının kabarık olduğunu belirterek, darbecileri kınadı.
     Atila, partisinin İl Başkanlığında Milletvekili Şevki Kulkuloğlunun da katıldığı basın toplantısında, 12 Eylül 1980 darbesinin insan hakları hiçe sayılarak, azınlığın ve emperyalistlerin çıkarlarını kolladığını savundu.
     Darbecilerden hesap sorulmasını isteyen Atila, şunları kaydetti:
     12 Eylül 1980 cuntasının faturası çok kabarıktı. Tüm işçi, emekçi, memur sendikaları ve dernekleri, kooperatifleri kapatıldı, önderleri tutuklandı ve işkencelerden geçirildi. Gözaltı süreleri 90 güne çıkarıldı. İlk bir yılda ölenlerin sayısı 108, yargısız infazlarda öldürülenlerin sayısı 95 kişi. Yaklaşık 40 bin kişi de siyasi mülteci olarak yurt dışına kaçtı. Bir milyon kişi gözaltına alındı, işkenceden geçirildi. Gazete, dergi, broşürler yasaklandı. Her şey cuntanın iki dudağı arasındaydı. Tüm demokrasi güçlerinin talebi, bundan sonra böyle bir faşist diktatörlükleri görmemek, demokrasimizi daha da geliştirerek, insanca yaşamak, emeğin hakkını alarak daha çok üretmek ve hakça bölüşmektir. Bugün Devlet Güvenlik Mahkemelerinin yerine özel yetkili mahkemeler kurulmuş, uzun tutukluluk süreleri 12 Eylülü aratmamaktadır. 12 Eylülcülerden hesap sormak, onların getirdiği yasakları ortadan kaldırmakla olur. Partiler Yasası, Dernekler Yasası, Anayasa, YÖK gibi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak 12 Eylülcülerden hesap sormak ve getirdikleri tüm anti demokratik yasaları kaldırmak görevimizdir.
    
     Muhabir: Yemliha Kurt
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER