14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -Tıp Bayramının 186. yıl dönümü Antalyada çeşitli etkinliklerle kutlandı


ANTALYA (A.A) - 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Antalyada çeşitli etkinlikler düzenlendi.
     İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği, Akdeniz Üniversitesi ile Antalya Tabip Odası tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Sağlık çalışanlarının Atatürk Anıtına çelenk sunmalarının ardından program Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cumhuriyet Konferans Salonunda devam etti.
     Buradaki etkinliğe Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, Antalya Cumhuriyet Başsavcı Hüseyin Baş, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, Akdeniz Üniversetesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Dinç, Antalya Tabip Odası Başkanı Can Ertürk ile sağlık çalışanları katıldı.
     Kurdoğlu, burada yaptığı konuşmada, sosyal devletin en büyük görevinin insan sağlığını korumak olduğunu, bu nedenle sağlık alanında yapılan yatırımların artırılması gerektiğini vurguladı.
     Kurdoğlu, 1980-90lardaki sağlık ocakları ve devlet hastanelerinden günümüzde daha modern araştırma hastanelerine geçiş yaşandığına dikkati çekerek, dünyadaki sağlık teknolojilerinin Türkiyedeki sağlık kuruluşlarında da kullanıldığını söyledi.
     İl Sağlık Müdürü Bilgin de hekimliğin kutsallık atfedilen bir meslek olduğunu dile getirerek, hekimlerin zaman mefhumu gözetmeksizin tüm hastaları tedavi etmek için çaba gösterdiklerini belirtti.
     Parçalı bir durumda olan sağlık ve sosyal güvenlik kuruluşlarının tek çatı altında birleştirilerek sağlık alanında geçmişte yapılan ayrımcılığın önüne geçildiğini ifade eden Bilgin, Vatandaşlar tüm kurumlardan eşit sağlık hizmeti alma imkanına kavuştu. Aile hekimliği uygulamasıyla hastaların doktorla olan ilişkisi daha da kuvvetlendi diye konuştu.
     Antalyada 187 merkezde 557 aile hekiminin hizmet verdiğini anlatan Bilgin, Antalyadaki 112 acil istasyon sayısı 47ye çıkartıldı. Özellikle kadın ve bebek ölümleri yüzde 70lerden yüzde 7-8 oranlarına düştü. Halk sağlıktaki bu dönüşümü taktir etmektedir. Verilere göre 2003te sağlık hizmetlerindeki memnuniyet oranı yüzde 35lerde iken 2011 itibarıyla bu oran yüzde 76lara çıktı diye konuştu.
     Sağlık alanında yapılan tüm yatırımlara karşın sağlık çalışanlarının ve hekimlerini özlük haklarında iyileştirmelerin yapılması gerektiğine de dikkati çeken Bilgin, özellikle hekimlere yönelik şiddetin durdurulması için halkın bilinçlendirilmesi gerektiğine işaret etti. Bilgin, Hekimlerimizin haklarını hukuksal alanda korumaya devam ediyoruz. Hiçbir gerekçe bir hekime saldırıyı haklı kılamaz dedi.
     Tıp Fakültesi Dekanı Dinç de Türkiyedeki 82 tıp fakültesine her yıl 5 bin öğrencinin kayıt yaptırdığını, 10 bin akademisyenin 34 bin tıp öğrencisine ders verdiğini söyledi.
     Antalya Tabip Odası Başkanı Ertürk ise hekimlerin çoğu hakkının ellerinden alındığını iddia ederek, Anayasa Mahkemesinin iptaline rağmen Tam Gün Yasası uygulanmaya başlandı. Şu anda da yamalı bohça halinde. Üniversitede öğretim görevlisi kalmadığı için yeniden hak verilmesine yönelik çalışmalar yapılıyor diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Kurdoğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından Antalyada yılın doktoru seçilen Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Mustafa Emmilere çiçek verdi.
     Etkinlik müzik dinletisiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER