14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -Çorum Valisi Başköy: -Modern tıbbın hızlı gelişmesi karşısında, insanımıza kolay erişilebilir ve etkili sağlık hizmeti sunmak çağdaş devlet anlayışının doğal bir sonucudur


ÇORUM (A.A) - Çorum Valisi Sabri Başköy, Modern tıbbın hızlı gelişmesi karşısında, insanımıza kolay erişilebilir ve etkili sağlık hizmeti sunmak çağdaş devlet anlayışının doğal bir sonucudur dedi.
     Başköy, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, sağlıklı hayatın, insanların vazgeçemeyeceği temel bir hakkı olduğunu belitti.
     Etkin ve kaliteli bir sağlık sisteminin, nitelikli bir toplumun en önemli şartı olduğuna dikkati çeken Vali Başköy, mesajında şunları kaydetti:
     Önce insan anlayışının benimsendiği günümüzde, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanması büyük önem taşımaktadır. Modern tıbbın hızlı gelişmesi karşısında, insanımıza kolay erişilebilir ve etkili sağlık hizmeti sunmak çağdaş devlet anlayışının doğal bir sonucudur. Günümüzde insan sağlığının korunması ve mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve toplumun en önemli hedeflerinden biri haline gelmiştir. Ülkemiz, tıp eğitimi, teknoloji ve sağlık hizmetleri alanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmektedir. Sağlık çalışanlarının niteliği ve sunulan sağlık hizmetinin etkinliği bakımından, dünyanın gelişmiş ülkeleriyle yarış halindedir. Bütün bu gelişme ve alınan mesafeler elbette ki insan odaklı, özverili, bilgi ve tecrübe sahibi sağlık çalışanlarının gayretleri ile olmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, büyük özveriyle çalışan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER