14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -AK Parti Çorum Milletvekili Yıldırım: -Hekimlik mesleğinin özü karşılıksız ve beklentisiz hizmet ve fedakarlıktır


ÇORUM (A.A) - AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Hekimlik mesleğinin özü karşılıksız ve beklentisiz hizmet ve fedakarlıktır dedi.
     Yıldırım, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, hekimlik mesleğinin öğretmenlik gibi diğer mesleklere göre ayrı bir kategoride değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
     Hekimlik mesleğinin özünün, karşılıksız ve beklentisiz hizmet ve fedakarlık olduğunu dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:
     Hekimliğin ana esası insanın yaşam kalitesinin yükseltilmesi, iyileştirilmesi ve yaşamının devamının sağlanmasına dönük sorumluluğu en ağır mesleklerden biridir. Hekimlik aslında bir meslekten öte bir yaşam biçimidir. Çünkü 7 gün 24 saat devam eden bir hizmet söz konusudur. Gecenin bir yarısında hastasının sağlığı için uykusundan uyandırılmak da dahil, günün tamamını hastalarına adeta vakfeden hekimlerimiz için bu durum bir yaşam devinimidir.
     AK Parti iktidarının geride bıraktığı süre zarfında, sağlık alanında gerçekleştirilen çalışmaların devrim niteliğinde olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:
     Bu çalışmalarda hekimlerimizin katkısı çok önemlidir. Bu katkılar sayesinde sağlık alanındaki devasa atılımlar gerçekleştirilmiştir. Sağlık alanındaki devrim niteliğindeki çalışmalardan sağlık çalışanlarımızın tümü gibi hekimlerimiz de gerekli payı almışlardır. Hekimlerimizin özverili ve görev anlayışı içerisinde yürütecekleri çalışmalarında başarılar diler, gayretlerinin hiçbir maddi değerle ölçülemeyeceğinin altını çizerim. Doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, kendilerine temsil ettiğimiz halkımız adına şükranlarımızı sunarım.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER