14. Ekonometri ve Yöneylem Araştırması ve

14. Ekonometri ve Yöneylem Araştırması ve İstatistik Sempozyumu -Sempozyum, Dumlupınar Üniversitesinde 24-27 Mayıs 2013te gerçekleştirilecek


KÜTAHYA (A.A) - Bu yıl 14üncüsü düzenlenen uluslararası nitelikteki Ekonometri ve Yöneylem Araştırması ve İstatistik Sempozyumu, Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ), 24-27 Mayıs 2013te yapılacak.
     DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Ekonometri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mahmut Zortuk, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyedeki tüm Ekonometri Bölüm Başkanlarından oluşan Ekonometri Danışma Kurulunun, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslanın desteğiyle sempozyumun Kütahyada yapılmasına karar verdiğini bildirdi.
     Sempozyumla ilgili hazırlıkların görüşülmesi amacıyla üniversitelerin Ekonometri Bölüm Başkanlarının katılımıyla 13-14 Eylülde DPÜde toplantı gerçekleştirileceğini belirten Doç. Dr. Zortuk, şunları kaydetti:
     Toplantıya, Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Aydın Ünsal, Marmara Üniversitesinden Prof. Dr. İbrahim Doğan, İstanbul Üniversitesinden Doç. Dr. Nilgün Çilyavuz, Prof. Dr. Ahmet Gökçen, Trakya Üniversitesinden Prof. Dr. Nurcan Metin, Atatürk Üniversitesinden Prof. Dr. Erkan Oktay, Uludağ Üniversitesinden Prof. Dr. Mustafa Sevüktekin, Prof. Dr. Ahmet Öztürk, Kırıkkale Üniversitesinden Doç. Dr. Latif Öztürk, Kocaeli Üniversitesinden Prof. Dr. Recep Tarı, Akdeniz Üniversitesinden Murat Karaöz, Karadeniz Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Rahmi Yaman, Dokuz Eylül Üniversitesinden Prof. Dr. Levent Şenay, Cumhuriyet Üniversitesinden Doç. Dr. Ahmet Şengönül, Süleyman Demirel Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Hakan Demirgil ve Balıkesir Üniversitesinden Prof. Dr. Galip Altınay katılacak.
     Sempozyum, 1993 yılından bu yana yapılıyor. Önceleri iki yılda bir, daha sonra da her yıl aralıksız olarak gerçekleştirilen sempozyumun 14üncüsü bu yıl DPÜ Ekonometri Bölümü tarafından 24-27 Mayıs 2013te düzenlenecek. Sempozyum Ekonometri, Yöneylem Araştırması ve İstatistik alanlarında en önemli ulusal etkinlik olup, 2009dan itibaren uluslararası bir nitelik kazanmaya başladı. Sempozyumun en önemli amacı; Ekonometri, Yöneylem Araştırması ve İstatistik alanlarında teorik ve ampirik çalışmaları teşvik etmek ve bu alanlarda çalışma yapan bilim insanlarını bir araya getirerek bilgi paylaşımını artırmaktır. Dili İngilizce ve Türkçe olan sempozyumda, ABD ve Fransadan alanında ekol bilim adamları davetli konuşmacı olarak yer alacak.
     Doç. Dr. Zortuk, 31 Ocak 2013e kadar bildiri özetlerinin gönderilmesi gereken sempozyumla ilgili ayrıntılı bilgilere, http://www.eyi2013.com web sitesinden ulaşılabileceğini ifade etti.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 14. Ekonometri ve Yöneylem Araştırması ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER